• 6 Μαΐου 2024,

Οριστικά τέλος στο «ΣΤΗΡΙΖΩ» τον Οκτώβριο

 Οριστικά τέλος στο «ΣΤΗΡΙΖΩ» τον Οκτώβριο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες για την εκδήλωση που γίνεται αύριο το απόγευμα στο δημοτικό κήπο, από τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Καβάλας, δηλαδή το πρόγραμμα  «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Η εκδήλωση γίνεται επειδή η 15η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα της οικογένειας. Πρόκειται για μια εκδήλωση με ζωγραφική, παιχνίδι, ακόμη και φύτευση, καθώς σ΄ αυτή συνεργάζονται ο δημοτικός λαχανόκηπος και άλλες δομές του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Για την εκδήλωση στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η Μαργαρίτα Λαζαρίδου, η Αναστασία Πολιτάκη, η Ελισάβετ Μαμαλικίδου, η Βιργινία Χατζηϊωαννίδου.

Πριν από τη συνέντευξη τύπου η κα Κατερίνα Γεροστεργίου, ανακοίνωσε στην εφημερίδα μας ότι το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» τελειώνει οριστικά – χωρίς οποιαδήποτε παράταση – στο τέλος Οκτώβρη.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι γρήγορα, αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος θα ξεκινήσει ένα παρόμοιο, γνωστό, ως πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Για το πρόγραμμα αυτό ενώ υπήρξε κινητικότητα το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει αντίστοιχη συνέχεια τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Με λίγα λόγια ότι έχει σχέση με το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» τελειώνει τον Οκτώβριο, ενώ ο κόσμος από τώρα τώρα ρωτά πότε θα γίνει μία νέα προκήρυξη για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου. Όταν θα τελειώσει το πρόγραμμα «Στηρίζω» θα πάψει να υπάρχει το κοινωνικό παντοπωλείο, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια δομή από την αρχή, όταν ανοίξει το επόμενο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας.

Η Κατερίνα Γεροστεργίου μίλησε στην εφημερίδα μας, για το πόσο μπορεί να ικανοποιεί τους δικαιούχους το κοινωνικό παντοπωλείο μέχρι το τέλος του προγράμματος, καθώς στα ράφια του δεν υπάρχουν τρόφιμα, πόσο πιθανό είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Στηρίζω» λίγους ακόμα μήνες, καθώς αρχικά υπήρχε αυτή η πληροφόρηση. Είπε τα εξής: «Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το πρόγραμμα «Στηρίζω» κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να είναι γεμάτα τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου. Από κει και πέρα είναι επίσης γνωστό ότι στηρίζεται καθαρά στις εθελοντικές προσφορές των καβαλιωτών, επομένως όσες περισσότερες είναι οι προσφορές, τόσο πιο γεμάτα θα είναι τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου.

Τα παιδιά που δουλεύουνε στις δομές του κοινωνικού παντοπωλείου (στην Καβάλα και στις Κρηνίδες) βρίσκονται πάρα πολύ συχνά έξω τα σούπερ μάρκετ και ζητούνε τη βοήθεια των συμπολιτών μας, οι οποίοι πρέπει να πούμε ότι μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται πολύ θετικά και χάρις σ΄ αυτούς αλλά και σ΄ επιχειρηματίες της πόλης, υπάρχει δυνατότητα το κοινωνικό παντοπωλείο να δίνει τρόφιμα στους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε αδύναμη οικονομική κατάσταση».

ΕΡ: Το άλλο θέμα είναι ότι το πρόγραμμα «Στηρίζω» τελειώνει τον Οκτώβριο. Υπάρχει προοπτική να συνεχιστεί ή ν΄ αντικατασταθεί με κάτι παρόμοιο;

ΑΠ: Απ΄ όσα γνωρίζουμε το πρόγραμμα «Στηρίζω» όπως υπάρχει και λειτουργεί και θα λειτουργεί μέχρι τον Οκτώβρη, δε θα συνεχίσει. Αλλά γίνεται μία προσπάθεια ν΄ αντικατασταθεί από ένα άλλο πρόγραμμα που οι δήμοι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Θα συμμετέχουν κι άλλοι φορείς, όπως αυτοί που συμμετείχαν μέχρι τώρα. Δηλαδή στις συζητήσεις έχουμε συμμετάσχει και η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας και η ΠΝΟΗ και προσπαθούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας που την έχουνε ανάγκη, γιατί δυστυχώς αυτή η ανάγκη θα συνεχίσει να  υπάρχει και μετά τον Οκτώβρη».

Διαβάστε επίσης