Βασίλης Βακιρτζής στους 93,7: « Εγκρίθηκε η λύση της εκκαθάρισης»

 Βασίλης Βακιρτζής στους 93,7: « Εγκρίθηκε η λύση της εκκαθάρισης»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, κ. Βασίλης Βακιρτζής μίλησε στους 93,7 για την εκκαθάριση και το πώς προχωράει.

Οι ειδήσεις που βγήκανε σίγουρα είναι ευχάριστες, γύρω από το όλο θέμα.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα.

Ερώτηση: Πως έχει προχωρήσει η εκκαθάριση;

Απάντηση: Σε μας η εκκαθάριση ήταν στο μπροστινό μέρος του μυαλού μας, εδώ και αρκετό καιρό. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη διαδικασία, για τον Ερασιτέχνη, την οποία ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη.

Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Εχει εγκριθεί η λύση εκκαθάριση της ΠΑΕ. Πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα αν η ομάδα ανέβαινε κατηγορία, θα μπορούσε να συστήσει νέα ανώνυμη εταιρία. Εφόσον βέβαια έκανε μια γενική συνέλευση ο Ερασιτέχνης στην οποία θα δήλωνε ότι δεν έχει καμία αξίωση από την προηγούμενη ΠΑΕ Καβάλα.

Ερώτηση: Αν δηλαδή υπάρχει ένας επενδυτής που θέλει να πάρει την ομάδα, δεν θα υπάρχουν τα χρέη του παρελθόντος;

Απάντηση: Με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, θα μπορούσε να συστήσει νέα ανώνυμη εταιρία. Χωρίς χρέη, χωρίς τίποτα, με νέα μετοχική σύνθεση.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στο site του Υπουργείου Οικονομικών θα δει ότι έχει εγκριθεί η λύση της εκκαθάρισης. Δεν είναι ενεργή πλέον, η προηγούμενη ΠΑΕ. Εμείς κάναμε ότι έκαναν η Λάρισα, ο Αγροτικός Αστέρας και η μπασκετική ΑΕΚ. Η μόνη ομάδα που διέγραψε τα χρέη της  και διέγραψε την παλιά ανώνυμη εταιρία από τα μητρώα του υπουργείου, ήταν η ΠΑΕ ΑΕΚ. Καμία άλλη. Είχαμε κάποιες χορηγίες, κάποια χρήματα που είχε κλείσει ο Ερασιτέχνης τον Ιούνιο που αν τα παίρναμε εμείς και τα βάζαμε στην εκκαθάριση, θα είχε πρόβλημα η ομάδα.

Ερώτηση: Πόσο κόστισε όλη αυτή η διαδικασία στον Ερασιτέχνη; Τα πλήρωσε όλα ο Ερασιτέχνης;

Απάντηση: Το μεγαλύτερο μέρος τα πλήρωσαν κάποια μέλη του Ερασιτέχνη. Χρήματα μαζεύτηκαν διακριτικά από τον κόσμο, κυρίως από τις συλλεκτικές φανέλες.

Το κόστος μέχρι τώρα είναι γύρω στις 10 χιλιάδες. Αν βγει η ομάδα στη Σουπερ Λιγκ θα χρειαστεί ένα ποσό γύρω στις 12 χιλιάδες για αδειοδότηση. Αν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο εις βάρος μας.  Εμείς προτιμούσαμε όλο το χειμώνα να μη δίνουμε σημασία στις Κασσάνδρες. Δουλεύαμε για αρκετά δύσκολη διαδικασία και δε χρειαζόταν δημοσιότητα.

Εχει φτάσει και το χαρτί που περιμέναμε τόσο καιρό από το Υπουργείο Οικονομικών που ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας.

 Δελτίο τύπου του ΑΟΚ

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο.Καβάλα ανακοινώνει την έγκριση της λύσης-εκκαθάρισης της Ν. ΠΑΕ Καβάλα από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς επίσης και της έγγραφης βεβαίωσης του Υπουργείου πως δύναται σήμερα το ιδρυτικό μας σωματείο να συστήσει με το ισχύον νομικό πλαίσιο νέα Π.Α.Ε. εφόσον λάβει έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Επί της ουσίας κι εφόσον η ομάδα προβιβαζόταν στην Football League, για την σύσταση νέας Π.Α.Ε. θα απαιτούνταν μόνο Γ.Σ. του σωματείου μας που θα αποφάσιζε πως ουδεμία αξίωση έχουμε από την Ν.ΠΑΕ Καβάλα με βάση τα όσα απορρέουν από το Ν.2725/99.

Στην δύσκολη, αθόρυβη και χρονοβόρα αυτή προσπάθεια λόγω των γνωστών και σοβαρών προβλημάτων  που είχε η Ν.ΠΑΕ Καβάλα τα οποία και καταφέραμε να ξεπερνάμε βήμα-βήμα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τους 2 εξαίρετους δικηγόρους της πόλης μας τους κ.Ριστάνη Σταύρο και Ποταμιάνο Ιωάννη που εργάστηκαν αφιλοκερδώς κι έφεραν σε πέρας την διαδικασία, αλλά  και τον κ.Προμούσα Ιωάννη, και τους κ.Τσατσούλη Άγγελο και Παναγιωτίδη Ιωάννη του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ως Α.Ο.Καβάλα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τα μέλη μας που χρηματοδότησαν αυτή την προσπάθεια που όμοια της δεν έχει κάνει κανένα άλλο Ελληνικό σωματείο παρά μόνο επενδυτές είτε της προηγούμενης είτε της υπό σύσταση ΠΑΕ. Αν δεν υπήρχε αυτή η χρηματοδότηση τότε θα απαιτούνταν να χρησιμοποιήσουμε πόρους από συμφωνίες χορηγιών που είχε ήδη κλείσει από τον περασμένο Ιούνιο το ΔΣ του ΑΟΚ, πράγμα που σαφέστατα θα δυσκόλευε την προσπάθεια πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα μας.

Πλέον θεωρούμε πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εύρεση ενός επενδυτή που θα μπορέσει να επαναφέρει την ομάδα μας εκεί που της αξίζει, εκμεταλλευόμενος από την μια την δυνατότητα σύστασης ΠΑΕ και από την άλλη την μαγιά ικανότατων ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο δυναμικό μας χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έκανε η διοικούσα επιτροπή. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με την σημαντικότατη οικονομική στήριξη των Καβαλιωτών και όλη την φετινή εμπειρία είναι αυτά που πρέπει να τονίσουμε και να προβάλλουμε για να μπορέσει αυτή η ομάδα να στηθεί σε υγιείς βάσεις και να προσελκύσει αξιόλογους οικονομικούς παράγοντες, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει καλύτερο μέλλον. Aυτή η λύση είναι και η προτεραιότητα μας αυτή την στιγμή σε όσες επαφές θα γίνουν, χωρίς μεγάλα λόγια και δημοσιότητα ώστε η ομάδα σε κλίμα ενότητας να μπορέσει να έχει συνέχεια και να μην χάσει πολύτιμο χρόνο για την προσπάθεια επανόδου της στην Football League.

Κλείνοντας, να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλο το προπονητικό team, τους ποδοσφαιριστές, την διοικούσα επιτροπή και όλους όσους ενίσχυσαν την ομάδα μας για να μπορέσει να κυνηγά το ποδοσφαιρικό θαύμα της ανόδου, το οποίο χάθηκε καθαρά στις λεπτομέρειες και στην τύχη που μας γύρισε την πλάτη στις κρίσιμες στιγμές.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ

 

 

Διαβάστε επίσης