• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ 2015

Αργά χθες το βράδυ εκτονώθηκε η κατάσταση στο ΤΕΙ Καβάλας, αποχώρησαν χωρίς προβλήματα κι οι τελευταίοι σπουδαστές που έκαναν καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της ΣΤΕΦ. Στις 7 το απόγευμα έγιναν μικροεπεισόδια όταν αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να διακόψουν την διαδικασία και να πάρουν την κάλπη. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος ειδοποίησε την Αστυνομία που είχε προληπτική παρουσία έξω από το ίδρυμα. Χθες το απόγευμα έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην οδό Παύλου Μελά, πάνω από την Ομόνοια. Τα γραφεία των δύο συνδέσμων είναι κοντά το ένα με το άλλο. Οι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε την σύλληψη 52χρονου, στο κατάστημα του οποίου βρέθηκαν: μικρή ποσότητα χασίς, καπνός, όπλα, ηλεκτρονικές συσκευές που εξετάζεται αν προέρχονται από πρόσφατες διαρρήξεις. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες από το τοπικό συμβούλιο οι κανονισμοί πεζόδρομων και περιπτέρων. Σήμερα θα απασχολήσουν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίθετος στους κανονισμούς ο Χρήστος Ποτόλιας. Φαίνεται να συμφωνούν με αυτούς οι παρατάξεις Βαγγέλη Παππά και Άρη Βέρου. Καταργείται οριστικά η δημοτική αστυνομία στην Καβάλα. Επιστρέφουν στον Δήμο Καβάλας 20 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που θα κάνουν ελέγχους, εργαζόμενοι σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Δεν θα παραταθεί το πρόγραμμα «Στηρίζω» που τελειώνει τον Οκτώβρη, είπε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κατερίνα Γεροστεργίου. Θα το διαδεχθεί παρόμοιο πρόγραμμα με τίτλο «Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας». Ο Πρωθυπουργός απάντησε στην επιστολή Καλπακίδη για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Παραπέμπει το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό. Συμβολική διαμαρτυρία θα κάνουν το πρωί κτηνοτρόφοι στο Διοικητήριο. Ζητούν ενίσχυση με προσωπικό της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας. Το απόγευμα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Γενική συνέλευση και εκλογές προγραμματίζει στο τέλος του μήνα το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Λύνεται το πρόβλημα του Δήμου Θάσου, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για τη λειτουργία 3 δημοτικών κάμπινγκ.

Δύο Γαλάζιες Σημαίες λιγότερες για τις παραλίες του Νομού Καβάλας. Μία απώλεια στην Κεραμωτή και μία στον Λιμένα. Η τρίτη εκδήλωση του προγράμματος «Πανεπιστήμιο για Παιδιά» γίνεται το απόγευμα στην Δ. Καπναποθήκη με θέμα την δημιουργική γραφή. Γέμισε από κόσμο χθες το απόγευμα το θεατράκι της Στέγης για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελίνας Τραϊφόρου.

 

Ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Καβάλα. Ο Νέστος νίκησε 2-1 την Δόξα Προσκυνητών κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Προηγήθηκαν βραβεύσεις της ομάδας από τον Δήμο Νέστου και την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

 

Διαβάστε επίσης