• 19 Μαΐου 2024,

Ορφέας Ελευθερούπολης- ΑΟΚ 1-1: Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, σ` ένα πραγματικό ντέρμπι

 Ορφέας Ελευθερούπολης- ΑΟΚ 1-1:  Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, σ` ένα πραγματικό ντέρμπι

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Σ` ένα πραγματικό ντέρμπι στην Ελευθερούπολη, Ορφέας και ΑΟΚ, μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Ο ΑΟΚ δε μπόρεσε να εκμεταλευτεί όσο έπρεπε  το κακό ξεκίνημα του Ορφέα, στα πρώτα 30` λεπτά.  Εκεί θα μπορούσε να είχε πάρει ένα σοβαρό προβάδισμα.

Η άμυνα του Ορφέα σε αυτό το διάστημα, έκανε τραγικά λάθη.

Από τη στιγμή που ο Ορφέας βελτιώθηκε, τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Η αλλαγή του Χιονίδη στο 32` έδωσε ενέργεια και πιο επιθετικό σχήμα. Επίσης ο Αϊβάζης και ο Βραμέντσαλης σταμάτησαν τα λάθη.

Ο ΑΟΚ γενικά όμως φαινόταν ότι πατούσε καλά στα πρώτα 45` λεπτά, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε την ισοφάριση.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ελευθερούπολης μπήκε καλύτερα αφού ο Κερμενίδης  ήταν σε σπουδαία μέρα. Επίσης πολύ καλός ήταν ο Τσίτσης.

Ο ΑΟΚ ήταν κομμένος στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δεν μπορούσε να περάσει τις κάθετες πάσες. Όταν πάντως η μπάλα πήγαινε στον Παππά, φαινόταν απειλητικός ο ΑΟΚ από τα πλάγια.

Εν ολίγοις οι δυο ομάδες, είχαν από ένα ημίχρονο.

Ο Παππάς και ο Κερμενίδης, ήταν παίκτες άλλου επιπέδου. Μεγάλο ταλέντο ο Τορεζάνι που δημιούργησε προβλήματα στον μαχητικό Σταματόπουλο.

Ο Γαβριηλίδης πάλεψε σε μεγάλο βαθμό. Ο Τσίτσης έτρεξε πολλά χιλιόμετρα. Ο Πόποβιτς ήταν απειλητικός στο πρώτο μέρος αλλά δε φάνηκε στην επανάληψη. Ο Χιονίδης άλλαξε όλο το παιχνίδι του Ορφέα.

Ο Διαμαντίδης ήταν θετικός στο πρώτο μέρος.

 Διαμαρτύρεται για δυο φάσεις ο ΑΟΚ

Ο ΑΟΚ διαμαρτύρεται έντονα για δύο φάσεις, προς το πρόσωπο του βοηθού Δημητριάδη. Υποστηρίζει ότι στη φάση του γκολ του Ορφέα, σήκωσε τη σημαία του, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στη φάση αυτή αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ, Στέλιος Κατρακυλάκης.

Στο 69` είναι η άλλη φάση, όταν ο Χάρης Παππάς βρέθηκε μόνος του μέσα από την περιοχή αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ ήταν έτοιμος να πασάρει για γκολ.

 Το φιλμ του αγώνα

8` Λάθος Αϊβάζη, ο Μπρατσιάνη φεύγει μόνος του αλλά πλασάρει άουτ. Χάνεται έτσι μια κλασσική ευκαιρία.

11` Φάουλ Βιτλή, απόκρουση σε κόρνερ του Παγκάκη.

16` Σέντρα Διαμαντίδη, κεφαλιά του Πόποβιτς το 0-1. Πολύ ωραία εκτέλεση.

32` Σέντρα Κερμενίδη, κεφαλιά του Αϊβάζη και πλασέ του Τορεζάνι το 1-1. Το γκολ θα μας διαφωτίσει η κάμερα που θα χρεωθεί. Αν δηλαδή πέρασε η μπάλα από την κεφαλιά του Αϊβάζη η την έσπρωξε στα δίχτυα ο Αργεντινός.

38` Ο Πόποβιτς σημαδεύει μέσα από την περιοχή το δοκάρι. Στην επαναφορά πλασέ του Παππά, μπλοκάρει ο Παγκάκης.

40` Ο Γιαλαμής φεύγει μόνος του από πλάγια θέση αλλά πλασάρει στα χέρια του Φιρινίδη.

45` Ο Τορεζάνι από κοντά δε μπορεί να πιάσει το σουτ, όπως θα ήθελε.

53` Σέντρα Μουρατίδη, κεφαλιά Τορεζάνι ελάχιστα άουτ.

69` Ο Παππάς μόνος του σημειώνεται σε θέση οφσάιντ, για να έχουμε έντονες διαμαρτυρίες.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας Ελ: Παγκάκης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Βραμέντσαλης, Αϊβάζης, Τσίτσης, Τορεζάνι, Ντομί 33` Χιονίδης, Γιαλαμής 86` Πασχαλίδης, Κερμενίδης, Μουρατίδης 75` Τσορμπατζής.

ΑΟΚ: Φιρινίδης, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Βιτλής 83` Κανούλας, Πόποβιτς 74` Ζουνίνιο, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνη 86` Παρμαξίδης.

Οι δηλώσεις των προπονητών.

*Γιάννης Ισπυρλίδης: « Έπρεπε να είχαμε πάρει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο»

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Επίσης συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της Ελευθερούπολης. Έγινε ένα παιχνίδι δυνατό, ένα τοπικό ντέρμπι αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Η συμπεριφορά και των 22 παικτών ήταν αξιοθαύμαστη. Εμείς έπρεπε να είχαμε πάρει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Από μια στημένη μπάλα, όπου τις δουλεύει ο Ορφέας αυτές τις φάσεις, ήμασταν προετοιμασμένοι αλλά φάγαμε το γκολ. Στο β` μέρος το ματς ήταν αμφίρροπο. Εμείς είχαμε όλη την εβδομάδα προβλήματα με τραυματισμούς παικτών. Μοιραία έπεσε η απόδοση μας στο β` μέρος, χωρίς πάντως να κινδυνέψουμε.Δημιουργούμε παραπάνω φάσεις απ` ότι τελειώνουμε. Το κακό είναι ότι δεν τις αξιοποιούμε.Πιστεύω ότι θα έρθει ο καιρός που θα τις αξιοποιήσουμε. Δε διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία.Από εκεί που είμαι δε μπορώ να κρίνω τον επόπτη. Ο διαιτητής σ` ένα τέτοιο ντέρμπι στάθηκε αξιόλογα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε παράπονα από τη διαιτησία.

*Δημήτρης Μαγκαφίνης: « Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας μου και του συνεργάτες μου Ανδρέα Βασιλόπουλο και Γιάννη Γεωργιάδη, που μου δώσανε την ευκαιρία να παρακολουθήσω σεμινάριο στον Πειραιά και όλη την εβδομάδα έλειπα.

Φάνηκε πόσο καλά κρατήσανε την ομάδα.

Ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Σχεδιάσαμε να πρεσάρουμε ψηλά και να φέρουμε το παιχνίδι στα αριστερά όπου ο Σταματόπουλος παίζει με ανάποδο πόδι, ενώ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Ηταν πολύ δυνατός ο ΑΟΚ στις μονομαχίες. Από κακή τοποθέτηση του Αϊβάζη, δεχθήκαμε από φάουλ το γκολ.

Οι φάσεις που έκανε η Καβάλα ήταν από δικά μας λάθη, όχι από οργανωμένο παιχνίδι.

Είχε μεγάλη δυναμική ο κόσμος της Καβάλας και μακάρι να ακολουθάει έτσι σε όλα τα ματς. Στο β` μέρος είχαμε παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή, βγάλαμε καλούς συνδυασμούς με τους ποιοτικούς παίκτες που έχουμε και πιστεύω ότι με την αλλαγή του Χιονίδη στο 32` στη θέση του αγχωμένου Ντομί, μας έδωσε την υπεροχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Στο β` μέρος είχαμε δυο πολύ καλές φάσεις, ενώ ήμασταν πολύ δυνατοί στην αριστερή μας πλευρά με Μουρατίδη, Κερμενίδη, Τριανταφυλλίδη. Ηταν ένα πολύ καλό ματς με δυο πολύ καλές ομάδες.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μου.

Να είστε σίγουροι ότι θα παίξουμε με το ίδιο πάθος με όλες τις ομάδες. Με τον Πανσερραϊκό ήμασταν ακόμη καλύτεροι. Εύχομαι καλή πορεία στον κ. Ισπυρλίδη που το σέβομαι σε μεγάλο βαθμό και καλή πορεία στον ΑΟΚ που τον αγαπώ αφού έπαιξε ο αδελφός μου, για 5 περίπου χρόνια.

Μακάρι να δουν τον ΑΟΚ στην Α` Εθνική, αυτοί που βρίζανε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Διαβάστε επίσης