• 7 Μαΐου 2024,

Πάλι αντίθετοι στην αξιολόγηση οι δάσκαλοι

 Πάλι αντίθετοι στην αξιολόγηση οι δάσκαλοι

Όπως γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία της αξιολόγησης στην εκπαίδευση ξεκίνησε με εντολές που δόθηκαν στην σχολικούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα, από το υπουργείο παιδείας.

Στην περιοχή του νομού Καβάλας οι σχολικοί σύμβουλοι ανέλαβαν δράση κι ενώ οι διευθυντές γυμνασίων και λυκείων του νομού δέχονται τη διαδικασία χωρίς διαμαρτυρία – μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση – δεν ισχύει το ίδιο με διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νομού και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων του νομού Καβάλας.

Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης, στους διευθυντές δημοτικών σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων του νομού. Πέρα από την ανακοίνωση αυτή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα μας, υπάρχουν εύλογα ερωτήματα από διευθυντές δημοτικών σχολείων, όπως τα ερωτήματα που έστειλε μέσω του συλλόγου στη διδασκαλική ομοσπονδία ο διευθυντής δημοτικού σχολείου στην Καβάλα, κ. Μιχάλης Ευαγγελίδης. Το κείμενο του συλλόγου που αναφέρεται στη διαδικασία της αξιολόγησης των διευθυντών έχει ως εξής:

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Κανείς μας  δε συμμετέχει  στις  ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio» που πραγματοποιεί η Σχολική Σύμβουλος της 40ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, όπως επίσης κανείς Δ/ντής ή Προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου σε ανάλογες συναντήσεις. Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία – Αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε.Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, η απεργία – αποχή μας καλύπτει, δε διατρέχουμε κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουμε στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων, αφού εκτελούμε πλήρως το εκπαιδευτικό μας έργο και όλα μας τα καθήκοντα  ως εκπαιδευτικοί. Απέχουμε μόνο από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Η Δ.Ο.Ε έπειτα από επικοινωνία που είχε με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: « Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – ΑΕΕ, καλύπτει τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων  της Περιφέρειας Καβάλας, οι οποίες καλούνται από τη Σχολική Σύμβουλο της 40ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio», στο να μη συμμετέχουν σ” αυτή. Με τον ίδιο τρόπο καλύπτει όλους τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενες/ους Νηπιαγωγείων και Ολιγοθέσιων σχολείων σε κάθε ανάλογη περίπτωση πρόσκλησης».

 

Η επιστολή του κ. Ευαγγελίδη έχει ως εξής:

 

Ενόψει των ενημερωτικών συναντήσεων των σχολικών συμβούλων με τους διευθυντές για την αξιολόγηση, η ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με το θέμα αυτό. Επειδή όμως μου δημιουργήθηκαν απορίες, έστειλα την παρακάτω επιστολή στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ζητώντας διευκρινίσεις.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,Όπως είναι γνωστό, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπ. Περιφ. Καβάλας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης των Δ/ντων καλεί σε ενδοσχολική επιμόρφωση την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο 20ο Δ.Σ. Καβάλας.Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ, προκύπτουν ορισμένα εύλογα (κατ’ εμέ) ερωτήματα τα οποία σας παρακαλώ να απαντήσετε:Από πού προκύπτει η μη παρακράτηση χρημάτων σε άσκηση απεργιακού δικαιώματος τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα; Από πού προκύπτει πως δεν τίθεται θέμα πειθαρχικού παραπτώματος τη στιγμή που θα αρνηθεί κανείς να παραστεί σε επιμόρφωση του Σχολικού Συμβούλου;Με ποια υπηρεσιακή λογική δεν ταυτίζονται οι όροι «αποχή» και «απείθεια»;

Σας ενημερώνω επίσης, πως οι (γραπτές) απαντήσεις σας θα αναρτηθούν από εμένα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας για ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς Μιχάλης Ευαγγελίδης

*Ο Σύλλογός μας με ενημέρωσε πως προώθησε την επιστολή αυτή στη ΔΟΕ προφανώς επειδή και τα μέλη του δεν μπορούν να απαντήσουν. Περιμένω λοιπόν απαντήσεις από τη φωτισμένη ηγεσία της.

 

Διαβάστε επίσης