• 16 Μαΐου 2024,

Το ΤΕΕ ΑΜ για το πολυτεχνείο

 Το ΤΕΕ ΑΜ για το πολυτεχνείο

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου εξέδωσε όπως κάθε χρόνο ανακοίνωση για την  ημέρα του πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα προβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας του τμήματος, ημερίδα που θα γίνει στην Καβάλα, με θέμα «το νέο οικοδομικό κανονισμό».

Η ανακοίνωση για το πολυτεχνείο έχει ως εξής:

Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης της νεολαίας και του λαού μας. Το κεντρικό σύνθημα της εξέγερσης “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία” καταγράφηκε ανεξίτηλα στην κοινωνική συνείδηση του λαού.

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί και ο φορέας τους το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, που ήταν διαχρονικά στην πρωτοπορία των αγώνων για την δημοκρατία, την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, στέκονται πάντα με σεβασμό στην μνήμη αυτή.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, στο καθεστώς των μνημονίων και της οικονομικής υποτέλειας της χώρας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ένα ακόμη μάθημα ενάντια στην ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και την υποταγή, ένα μάθημα ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί να κάνει την ανατροπή. Για μια κοινωνία καλύτερης δημοκρατίας, αλληλεγγύης και προόδου.

 

Η πρόσκληση στην ημερίδα έχει ως εξής:

«Η “Δομική Ενημέρωση” (http://www.domiki.gr/) διοργανώνει στην Καβάλα στις 4/12/2014, ενημερωτική συγκέντρωση, με θέμα: Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ουσιαστικές τροποποιήσεις μετά τους νόμους 4178/13, 4258/14 και 4280/14.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 έως 22:00, στην αίθουσα “ΛΥΔΙΑ” του ξενοδοχείου Lucy Hotel με εισηγήτρια την κα Ελένη Μπούτου-Λεμπέση Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων θα απαντηθούν ζητήματα που απασχολούν: την έκταση εφαρμογής του ΝΟΚ και την διατήρηση προϊσχυουσών διατάξεων, ύψη που διατηρούνται,τις διατάξεις του κτιριοδομικού που εξακολουθούν και ισχύουν ή έχουν αντικατασταθεί καθώς και εκείνων των διατάξεων του ΓΟΚ 85, τις ενέργειες για την έκδοση άδειας δόμησης, τις εργασίες που απαιτούν την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (ΕΕΜΚ) και την 48ωρη ενημέρωση, (εργασίες ανακαίνισης, διαμερισματοποίηση ορόφου κ.α.)τις προϋποθέσεις για την αλλαγή της χρήσης κτιρίου,την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και την εναρμόνιση των διατάξεων του ΝΟΚ μετά την ισχύ του ν. 4178/13 με το ν. 4258/14,την νομιμότητα κτιρίου, δυνατότητα προσθήκης καθ΄ ύψος και κατ΄ επέκταση, πόσο επηρεάζουν οι αυθαιρεσίες των συνιδιοκτητών,ΑμεΑ. Εφαρμογή των διατάξεων για ΑμεΑ σε υφιστάμενα και νέα κτίρια, προσβασιμότητα.

Στην ημερίδα θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό, που συμπεριλαμβάνει κωδικοποιημένα όλες τις μεταβολές που επήλθαν στα άρθρα του ΝΟΚ μετά την ισχύ του ν.4258/14».

 

 

Διαβάστε επίσης