Ορφέας Ελ- ΑΟΚ 0-1: Θέλει χρόνο, έχει ποιοτικούς παίκτες

 Ορφέας Ελ- ΑΟΚ 0-1: Θέλει χρόνο, έχει ποιοτικούς παίκτες

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Θα ήταν υπερβολικό να ζητούσαμε περισσότερα πράγματα από τον ΑΟΚ, μετά από 10 περίπου μέρες προετοιμασίας. Σαφώς θέλει πίστωση χρόνου ενώ δε λείπει η ποιότητα από το ρόστερ. Ο Βασιλακάκης φωτογράφισε τη βασική ενδεκάδα.

Ο Σουλογιάννης τερματοφύλακας, δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Καλαγκάνης. Δύο στόπερ ο Τριποτσέρης με τον Πακάλτση. Δυο αμυντικοί μέσοι ο Ντιέ και ο Ενσαλίβα. Στα πλάγια μεσοεπιθετικοί ο Χλωρός και ο Ντος Σάντος. Ελεύθερος ο Μοκάκε και μπροστά ο Ν` Ντιαγιέ. Αυτή ήταν η ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι.

Ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο αλλά ο Ορφέας ανέβηκε αισθητά μετά το πρώτο διάστημα και το παιχνίδι έγινε πολύ καλό. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τις δυο ομάδες. Ευκαιρίες με τον ΑΟΚ από το Ντος Σάντος που είναι πολύ γρήγορος αλλά πρέπει να τελειώνει τις φάσεις. Ο έμπειρος Βελετάνης έχασε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έδειξαν ότι θα πρωταγωνιστήσουν με κλειστά τα μάτια στη Δ` Εθνική.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά στο β` μέρος με τον Κροάτη υπό δοκιμή Ποσίνκοβιτς να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις για την τεχνική του. Ο Ποσίνκοβιτς μάλιστα πέτυχε και το γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Βόσνιος με Κροατικό διαβατήριο είναι 21 ετών και πριν αγωνιζόταν στην Τουρκία με τα χρώματα της Κερασούντα και της Καϊσερισπόρ. Μάλλον θα αποκτηθεί. Μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια του ΑΟΚ.

Ο Πλιάγκας και ο Ν` Ντιαγιέ έχασαν καλές ευκαιρίες στη αρχή της επανάληψης. Ο Βασιλακάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους. Το ίδιο και ο Κατρακυλάκης.

Επίσης δοκιμάστηκε και Αφρικανός πλάγιος με τον ΑΟΚ.

Εν ολίγοις η Καβαλιώτικη ομάδα ξεκίνησε με 4-5-1 που γινόταν 4-3-3-1. Η κατοχή της μπάλας που θέλει ο Βασιλακάκης λειτούργησε σε καλό βαθμό.

Από την άλλη ο Ορφέας είναι καλύτερος από πέρσι. Έχει καλό πλάνο στο παιχνίδι του και φάνηκε πανέτοιμος για το νέο πρωτάθλημα, έχοντας βέβαια πολύ περισσότερο χρόνο προετοιμασίας από τον ΑΟΚ. Η ομάδα της Ελευθερούπολης έπεισε σε γενικές γραμμές.

Από κόσμο;

Μάλλον περιμέναμε περισσότερους από τον ΑΟΚ. Αυτοί που ήταν χειροκρότησαν την ομάδα και ιδιαίτερα τον Σερζ Ντιέ.

Το φιλμ του αγώνα

14` Ο Χλωρός με σουτ απείλησε τον Καραβελίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ.

15` Μόνος τους ο Βελετάνης, το σουτ απομακρύνει ο Σουλογιάννης.

23` Ο Ντος Σάντος τετ α τετ πλασάρει άουτ.

25` Σέντρα Σεμερτζίδη, δεν προλαβαίνει από πολύ κοντά ο Καραπατσιάς.

40` Ο Ντος Σάντος από πλάγια θέση, δε βρίσκει στόχο.

43` Σουτ του Μοκάκε η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

49` Οριζόντιο δοκάρι από κοντά με τον Πλιάγκα.

50` Σέντρα Πλιάγκα, κεφαλιά Ν` Ντιαγιέ από τα 3 μέτρα άουτ.

58` Σουτ Ποσίνκοβιτς, απόκρουση Καραβελίδη

90` + ο Ποσίνκοβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή το 0-1.

Οι συνθέσεις.

Ορφέας: Καραβελίδης, Νάκου 84` Χατζηβασιλειάδης, Σεμερτζίδης 68` Παπουτσής, Ελευθεριάδης, Σάσσος 52` Πασχαλίδης, Μπαμπατζάνης, Σταματόπουλος, Παπαδάτος 85` Δάφτσιος, Καραπατσιάς 80` Κεσετζής, Βελετάνης 65` Σαββατιανός, Βερβερίδης 58` Δανιόλος.

ΑΟΚ: Σουλογιάννης 46` Αποστολίδης, Ντιέ, Μοκάκε, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Ν` Ντιαγιέ, Χλωρός, Ντος Σάντος, Ενσαλίβα, Παγώνης, Πακάλτσης 32` Παπαγερίδης.

Στο β` μέρος αγωνίστηκαν οι: Ποσίνκοβιτς, Μαυροβασίλης, Γαβριηλίδης, Μαραγκός, Αναστασόπουλος, Μπρατσιάνι, Πλιάγκας, Οξύζογλου και ο Αφρικανός υπό δοκιμή.

 

Διαβάστε επίσης