Οσο περνάει ο καιρός απομακρυνόμαστε απο τους δανειστές μας

 Οσο περνάει ο καιρός απομακρυνόμαστε απο τους δανειστές μας

Οι μέρες περνάνε και αντί να ερχόμαστε πιο κοντά έχω την εντύπωση οτι απομακρυνόμαστε απο τους δανειστές και πιστωτές μας μειώνοντας τις πιθανότητες για μια συμφωνία μέχρι τα τέλη του Ιούνη.

Δεν είναι μόνο οτι απομακρυνόμαστε απο το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας αλλα αντί να κάνουμε συμμάχους  σε αυτή την δύσκολη διαπραγμάτευση εμείς βάζουμε όλο και περισσότερους  Ευρωπαίους αξιωματούχους απέναντι μας.

Ο τελευταίος που μπήκε στο κάδρο των πολιτικών αντιπάλων της Ελλάδας είναι ο Γιούνκερ για κάποιους απο τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Ελλάδας σε όλη αυτή την Ευρωπαϊκή περιπέτεια που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για τον οποίο ο Γιούνκερ δήλωσε απογοητευμένος απο τον έλληνα πρωθυπουργό και έφτασε στο σημείο να μην βγεί και στο τηλέφωνο όταν τον κάλεσε είναι γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός του είχε πεί οτι θα έστελνε εναλλακτικές προτάσεις κάτι που μέχρι και χθες δεν είχε γίνει προκαλώντας μια ατμόσφαιρα άρνησης απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης που αντι να μας φέρνει πιο κοντά σε μια συμφωνία μας φέρνει πιο κοντά σε ένα GREXIT.

Ο Γιούνκερ που ποτέ δεν μας αγάπησε τόσο υπερβολικά όσο παρουσιάζεται απο τα μέσα ενημέρωσης είναι αλήθεια οτι είναι απο τους πιο ειλικρινείς φίλους της Ελλάδας που βοηθούσε τους έλληνες πολιτικούς όταν οι θεσμοί τους είχανε απέναντι και τους βαράγανε όλοι μαζί.

Είναι αυτός που πάντα είχε και έχει μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα έστω και με αρκετή δόση υποκρισίας.

Ο Τσίπρας μπορεί να διαφωνεί και να συγκρούεται αλλα για λόγους τακτικής είναι λάθος να βάζει απέναντι ανθρώπους που έχουν την διάθεση να μας βοηθήσουν.

Δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν μείνουμε μόνοι μας γιατί προς τα εκεί πάει το πράμα.

Ολοι αποκλείουν το ενδεχόμενο του GREXIT αλλα δεν βλέπω να κάνουν και κάτι προκειμένου να το εμποδίσουν.

Οι μέρες περνάνε δεν γίνεται τίποτα , ο χρόνος τελειώνει και πάμε με μαθηματική ακρίβεια στο ατύχημα που μπορεί να αλλάξει οριστικά το οικονομικό περιβάλλον στην χώρα και να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Το γεγονός οτι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Ελλάδα εκτός γιατί δεν μπορούν να υπολογίσουν τις συνέπειες δεν θα πρέπει να μας καθυσηχάζει.

Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να έχουμε μια ρεαλιστική και έντιμη συμφωνία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει οτι έχει κάνει σε πάρα πολλά θέματα πίσω και περιμένει ανάλογες κινήσεις και απο τους Ευρωπαίους προκειμένου να έχουμε συμφωνία.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχουμε συμφωνία.

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση με την “πόρτα”  του Γιούνκερ στο τηλεφώνημα του Τσίπρα αναδιπλώνεται και δηλώνει οτι δεν επιδιώκει αντιπαραθέσεις αλλα συμφωνία.

Υπάρχει αναμφισβήτητα απειρία στις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και ειδικότερα της διαπραγματευτικής ομάδας  αλλα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις της που είναι προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης γιατί ακούστηκε  οτι η κυβέρνηση Τσίπρα αντιδρά με τον τρόπο αυτό γιατί δεν θέλει συμφωνία με τους δανειστές.

Αρκετά δροσερός και ο φετεινός Ιούνης με βροχές , μπόρες και θερμοκρασίες περισσότερο ανοιξιάτικες.

Λέτε να έχουν δίκιο όλοι αυτοί που απο καιρό μας λέγανε οτι το φετεινό καλοκαίρι θα είναι δροσερό και ήπιο ;

Πάντως και αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα είναι άστατος με σύννεφα και αρκετές μπόρες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωϊ.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης