Οτι είναι να γίνει θα γίνει εντός της Ευρωζώνης

 Οτι είναι να γίνει θα γίνει εντός της Ευρωζώνης

Με άκρως ευρωπαϊκές κατευθύνσεις κατεβαίνει πλέον σε όλες τις συζητήσεις ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης που αποκλείει το γεγονός η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη μέσα στο μήνα με ένα πιστωτικό γεγονός ή να  επιστρέψει στη δραχμή που είναι ένα σενάριο μακριά απο τα πλάνα της κυβέρνησης του Τσίπρα.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει εντός της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Ακόμα και η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει εντός της ευρωζώνης γιατί πολύ απλά δεν μας παίρνει για κάτι άλλο.

Plan b δηλαδή δεν υπάρχει και θα πορευτούμε μέσα στο γνωστό Ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις που θα κάνουν την πορεία της χώρας μας προς την ανάπτυξη πιο εύκολη.

Ο Βαρουφάκης καλά τα λέει και θα πρέπει να είναι ο μοναδικός που θα πρέπει να μιλάει για το χρέος, την δανειακή σύμβαση και την επόμενη μέρα σε σχέση με τους δανειστές και πιστωτές μας.

Η πολυφωνία κάνει κακό και προκαλεί αναγούλες στον επιβήτορα της Ένωσης τον Σόϊμπλε που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και μέσω του γραφείου τύπου του απαντά σε κάθε δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στην φάση που είμαστε τα λόγια είναι περιττά και χρειάζεται δουλειά.

Η παράταση των 4 μηνών μας δίνει τον χρόνο για να κάνουμε πράγματα, να πείσουμε, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και να βάλουμε τις σωστές βάσεις  για την επόμενη μέρα που θα πρέπει να είναι ηλιόλουστη.

Έχει δίκιο όταν δηλώνει ο Βαρουφάκης οτι δεν θα εξαντλήσουμε όλο το διάστημα των 4 μηνών που μας έχει δοθεί και οτι θα είμαστε έτοιμοι πιο νωρίς.

Ηδη ο υπουργός οικονομικών κατεβαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας μας 6 μεταρρυθμίσεις έτοιμες να μπούνε σε ισχύ απο Τρίτη αν περάσουν απο την συνεδρίαση.

Αυτές οι πρώτες μεταρρυθμίσεις πιστεύει ο έλληνας υπουργός οτι σε πρώτη φάση θα πείσουν τους δανειστές μας να μας βοηθήσουν με τις υποχρεώσεις που έχουμε μέσα στον μήνα και να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Κάτι τέτοιο μάλιστα άφησε να εννοηθεί στις τελευταίες του δηλώσεις και ο Ντάϊσεμπλουμ που αφήνει παράθυρο εκταμίευσης μέρος της δόσης αν οι μεταρρυθμίσεις του Βαρουφάκη είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Οσο αφορά την είδηση της επίσκεψης των θεσμών στην Αθήνα για ελέγχους αυτή δεν υπάρχει παρά ΄μονο στην σφαίρα της φαντασίας αυτών που την αναπαράγουν αφού οι θεσμοί στην φάση της παράτασης δεν έχουν καμμία δουλειά στην Αθήνα.

Οι ελεγκτές θα έρθουν όταν η Ελλάδα αφήσει πίσω της την παράταση και θα υπογράψει την νέα συμφωνία.

Ο Βαρουφάκης επιμένει και λέει οτι αυτό θα πρέπει να γίνει γρήγορα αφού η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα συμβεί μόνο όταν η χώρα υπογράψει με τους δανειστές της νέα συμφωνία.

Υπο τις σημερινές συνθήκες απλά παραμένουμε κλινίρης και αναμένουμε την εξιτήριο.

Οσο πιο γρήγορα έρθει αυτό το εξιτήριο τόσο πιο γρήγροα θα αναρρώσει ο ασθενής.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε την πρώτη μέρα της άνοιξης που θα πάρει μια μικρή αναβολή αφού απο την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει βαρυχειμωνιά.

Δεν χρειάζεται να χάσετε το κουράγιο σας αφού αυτά τα χουνέρια είναι τα τελευταίου του φετεινού χειμώνα.

Να έχετε το νού σας και να θυμάστε οτι δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας.

Την Κυριακή ετοιμαζόμαστε για μια ωραία εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη αφού θα πρέπει να περάσουμε νικηφόρα μέσα απο την έδρα του Εθνικού που είναι απο τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης