Οφειλέτες επαγγελματίες σπεύσατε – Ενημέρωση και προσφυγές για τα ασφάλιστρα

 Οφειλέτες επαγγελματίες σπεύσατε –  Ενημέρωση και προσφυγές για τα ασφάλιστρα

Σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των επαγγελματιών, την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, όπου και θα συζητηθούν τα προβλήματα λόγω χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Το ανοιχτό κάλεσμα των διοργανωτών στοχεύει στη συγκέντρωση των δυνατόν περισσότερων επαγγελματιών προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για τις προετοιμαζόμενες προσφυγές εις βάρος του ασφαλιστικού φορέα. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν δύο νομικοί της Καβάλας, ο Λεωνίδας Παππάς και ο Σωκράτης Μποζούδης, προκειμένου να δώσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τη δικαστική προσφυγή σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου.
Ενημέρωση των επαγγελματιών θα γίνει από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Παναγιώτη Αρσονιάδη. Θα ζητηθεί η άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των συμμετεχόντων επαγγελματιών, ενώ με μια άμεση δεύτερη κίνηση θα ζητηθεί και η διαγραφή εισφορών που αφορούν στις εισφορές προηγούμενων ετών. Η αγωγή που θα κατατεθεί θα έχει ομαδικό χαρακτήρα ωστόσο έκαστος επαγγελματίας που θα θελήσει να μετέχει θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο, παραχωρώντας τα απαραίτητα έγγραφα και καταβάλλοντας ποσό 100 ευρώ. Η προσφυγή των ασφαλιστικών μέτρων για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας θα εκδηλωθεί σε διάστημα δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη απάντηση, θετική ή αρνητική, εκ μέρους του ΟΑΕΕ.
Ένας αριθμός 3.000 – 3.500 επαγγελματιών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. Αυτοί επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση της Τετάρτης, προκειμένου να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Ο κ. Αρσονιάδης, κατόπιν των συζητήσεων που είχε με τους καβαλιώτες νομικούς, με τον πρόεδρο και το νομικό σύμβουλο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, εμφανίζεται κάτι περισσότερο από σίγουρος ότι το αίτημα των επαγγελματιών θα δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Φυσικά, το μεγαλύτερο πλήθος των ατόμων που θα μετέχουν στην προσφυγή θα είναι και το πιο αποτελεσματικό μέσο πίεσης προς το δικαστή, ο οποίος θα κληθεί να εκδικάσει την υπόθεση.

 

Διαβάστε επίσης