Ο αντιδήμαρχος τεχνικών σχολιάζει τη σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου & τα έργα του δήμου

 Ο αντιδήμαρχος τεχνικών σχολιάζει τη σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου & τα έργα του δήμου

Άφωνη έμεινε η τοπική κοινωνία της Καβάλας με το περιστατικό που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη και μάλιστα έλαβε τεράστιες διαδικτυακές διαστάσεις. Για την υπόθεση κλοπής παλιών σίδερων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΞΙΦΙΑΣ ο λόγος, με πρωταγωνιστή 61χρονο δημοτικό υπάλληλο που οδηγείται στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο μόνιμος δημοτικός υπάλληλος χρησιμοποίησε εκτός εργασιακού ωραρίου ένα δημοτικό όχημα της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού για την παράνομη δράση του, ενώ παραπλάνησε κι είχε μαζί του για υποτιθέμενη δουλειά της υπηρεσίας και 18χρονο μαθητή του ΟΑΕΔ που κάνει πρακτική στον ίδιο δήμο. Ως θλιβερό χαρακτήρισε το περιστατικό ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Καβάλας Φίλιππος Φιλιππίδης.
Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι τα υπηρεσιακά οχήματα της τεχνικής υπηρεσίας σταθμεύονταν στον αύλιο χώρο του δημαρχείου μετά το πέρας του ωραρίου και τα κλειδιά τους παραδίδονταν στη γραμματεία. Το σύστημα αυτό θα επεκταθεί σε όλα τα υπηρεσιακά οχήματα του δήμου ώστε τα κλειδιά να παραδίδονται στους διευθυντές των τομέων. Ο κ. Φιλιππίδης ανέλαβε προσωπικά το θέμα και χθες το πρωί συνέταξε και το σχετικό έγγραφο προς διανομή σε όλες τις δημοτικές διευθύνσεις. Μία μόνο δυσκολία υπάρχει, αφού κάποια οχήματα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Επομένως, αναζητείται η χρυσή τομή ώστε οι συνθήκες να μην φτάσουν στο άλλο άκρο.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα έργα του δήμου Καβάλας προχωρούν, δήλωσε χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος τεχνικών κατόπιν σχετικής ερώτησης που του θέσαμε. Με εντατικούς ρυθμούς για παράδειγμα, συνεχίζονται τα έργα επί της οδού Ερυθρού Σταυρού και η τοποθέτηση ειδικών κυβόλιθων στο πάρκινγκ της Ροδόπης.
Για τον πλωτό γερανό που διαλύθηκε και βυθίστηκε στην ακτή της Ραψάνης, ο κ. Φιλιππίδης μας είπε ότι ακόμη δεν έχει χαρακτηρισθεί ως «ναυάγιο». Πρώτιστα επιβάλλονται έλεγχοι και ανακρίσεις πριν χαρακτηρισθεί ως «ναυάγιο» από το λιμεναρχείο το κουφάρι του βυθισμένου γερανού. Μπορεί να μην εμποδίζει επί του παρόντος στην ομαλή εξέλιξη του υπολοίπου έργου, εάν όμως το κουφάρι δημιουργήσει πρόβλημα τότε αναγκαστικά θα μετακινηθεί. Το δυστύχημα ήταν πως οι πρόσφατοι ισχυροί νοτιάδες επηρέασαν και τμήμα του έργου με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον αντικατάσταση του τοιχίου.

Διαβάστε επίσης