• 20 Μαΐου 2024,

Ο Α. Γρανάς ομολογεί με χιούμορ: «Είναι καλύτερα στα έδρανα της αντιπολίτευσης»

 Ο Α. Γρανάς ομολογεί με χιούμορ:  «Είναι καλύτερα στα έδρανα της αντιπολίτευσης»

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε στην Κομοτηνή το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό και τον Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του οικονομικού έτους 2015. Πρόκειται για τον προϋπολογισμό που λόγω χρονικών προθεσμιών είχε προετοιμάσει η προηγούμενη διοίκηση Γιαννακίδη δια μέσου των υπηρεσιακών παραγόντων και που βασίστηκε στις εντολές του υπουργείου. Η μόνη διαφοροποίηση που υπήρξε στον προϋπολογισμό σημειώθηκε στο κονδύλιο των μαθητικών μετακινήσεων.

Η παράταξη Καραλίδη αποφάσισε να μη μετέχει στην ψηφοφορία, αφού το θέμα τέθηκε προς τη συζήτηση στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της περιφέρειας την τελευταία στιγμή. Η παράταξη αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Την ίδια ακριβώς στάση της αποχώρησης τήρησε και η παράταξη του Κώστα Μορφίδη.

Θέμα της συνεδριάσεως σχετικό με την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ήταν το τελευταίο της ημερήσιας διατάξεως, το οποίο αφορούσε στην έκδοσης ψηφίσματος για την λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καβάλας, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα με την προσθήκη λεπτομερέστερων στοιχείων προγραμματίσθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Όπως διαφαίνεται, είναι πρόθεση της κεντρικής εξουσίας να παύσει τη λειτουργία όλων των σχολών υπό την αιγίδα των νοσοκομείων. Στόχος της περιφέρειας είναι η αποτροπή της παύσης λειτουργίας για τη σχολή του νοσοκομείου Καβάλας.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς φημίζεται για την υψηλή ποιότητα χιούμορ που διαθέτει. Όσοι τον έχουν γνωρίσει προσωπικά, πραγματικά απολαμβάνουν τις εύστοχες και άκρως χιουμοριστικές του ατάκες, οι οποίες τον έχουν καταστήσει δημοφιλή. Ρωτήσαμε λοιπόν τον κ. Γρανά πως του φαίνονται οι συνθήκες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου και μας απάντησε αφοπλιστικά και χιουμοριστικά:

«Νομίζω ότι σήμερα από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι ζόρικη η άσκηση διοίκησης και πιστεύω ότι τώρα το αναγνωρίζουν και οι νέοι διοικούντες. Αρκετοί μάλιστα το παραδέχονται στις ιδιωτικές μας συζητήσεις. Κι εμείς όμως από την πλευρά μας μπορούμε να βοηθήσουμε βάσει της εμπειρίας που αποκτήσαμε. Εξάλλου, τα δεδομένα της περιφερειακής αυτοδιοικήσεως είναι πολύ πιο απλά συγκριτικά με εκείνα της απαιτητικής καθημερινότητας του δήμου Καβάλας. Επομένως μπορούμε να τα διευθετήσουμε σε συναινετικό κλίμα».

Διαβάστε επίσης