• 18 Μαΐου 2024,

Ο Βαγγέλης Παππάς προειδοποιεί: «Να μην εμπλακεί κανείς στην ενδο – εταιρική διαφορά»

 Ο Βαγγέλης Παππάς προειδοποιεί: «Να μην εμπλακεί κανείς στην ενδο – εταιρική διαφορά»

Με την προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία κυρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή, η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και την Ενεργειακή Αιγαίου για την 25ετη ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης στα υφιστάμενα πετρελαϊκά κοιτάσματα. Υπέρ της κύρωσης ψήφισαν οι τέσσερις καβαλιώτες βουλευτές. Νωρίτερα απορρίφθηκε αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιο αίτημα κατέθεσαν με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής οι τοπικοί φορείς. Σκάνδαλο χαρακτήρισε την σύμβαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωση κατά των τεσσάρων τοπικών βουλευτών της ΝΔ εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας.

Χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Βαγγέλης Παππάς διεμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν συνέχεια στον αγώνα που είχε αρχίσει στις 5 Φεβρουαρίου. «Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το θέατρο του ελληνικού κοινοβουλίου, εμείς θα συνεχίσουμε με διπλό αγώνα. Αφενός με κινητοποιήσεις κι αφετέρου με ένδικα μέσα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουμε συνεδρίαση του διοικητικού μας συμβουλίου ώστε να εγκριθεί η προσφυγή για εξαπάτηση στα ποινικά κι αστικά δικαστήρια, την Παρασκευή θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστούμε στον χορό των εργαζομένων προκειμένου να γλεντήσουμε. Το πότε ακριβώς θα τα “σπάσουμε” δεν είναι γνωστό!» τόνισε ο Βαγγέλης Παππάς.

Ο πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ μας αποκάλυψε ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται από την αστυνομία, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κακοποιοί. Αγωνίζονται για την Καβάλα και για τα 28 εκατομμύρια που οφείλονται στους ντόπιους προμηθευτές. «Αν οι σοβαροί επενδυτές του Μητσοτάκη, που είναι το μεγάλο πολιτικό αφεντικό, μπορούν να δαπανήσουμε ποσό 100 εκατομμυρίων, ας εξοφλήσουν πρώτα τα 28 ώστε να αποδείξουν τη φερεγγυότητά τους», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου περί των ρυθμισμένων οφειλών προς το ΙΚΑ που εξυπηρετούνται κανονικά, περί του οφειλόμενου ΦΠΑ από το κράτος και τον ΟΑΕΔ προς την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και για τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ ενήμερων διακανονισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ο Βαγγέλης Παππάς μας απάντησε:

«Συνεχίζουν να είναι κατάπτυστοι ψεύτες κι ελεεινοί τύποι. Το ΙΚΑ για παράδειγμα διακανονίστηκε τον Αύγουστο κι έκτοτε δεν πληρώθηκε, με δεδομένο ότι έκαστη δόση ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Άρα το ΙΚΑ νομιμοποιείται να μας στείλει στη φυλακή αφού χρωστούμε τόσες δόσεις. Αθλιότητες είναι τα υποστηριζόμενα της Ενεργειακής, που σαν άδειο μύδι δεν έχει χρήματα και περιμένει να πάρει το πετρέλαιο για να μας δώσει τα μισά. Μετά από 15 χρόνια θα ξεκαθαρίσει το πρόβλημα του διακανονισμού».

Ο Βαγγέλης Παππάς υπενθύμισε ότι από τις 5 Φεβρουαρίου που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις έπαψαν να εκτελούνται οι υπηρεσίες προς την Ενεργειακή, πτυχή που θα λάβει τη δικαστική οδό. Ένας αριθμός 120.000 βαρελιών πετρελαίου ανήκει σύμφωνα με τις συμβάσεις στην Ενεργειακή, η οποία θα πρέπει να πάρει την ποσότητα ώστε να την πουλήσει. Κάτι που δε γνωρίζει πώς να το πράξει επομένως η ποσότητα θα παραμείνει στη δεξαμενή ως εχέγγυο των χρεών. Επίσης, τιμολόγια αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κοπεί, επιβάλλεται να εξοφληθούν μέσω διαταγής πληρωμής. Παρόμοια οδό ακολουθήθηκε και για τη συναλλαγματική καλής εκτέλεσης της συμβάσεως, ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ. Κοντολογίς, η Ενεργειακή Αιγαίου καλείται να εξασφαλίσει άμεσα τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά.

Ο πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ διευκρίνισε ότι εκείνο που αποκλειστικά ενδιαφέρει τους εργαζόμενους είναι η άποψη της τοπικής κοινωνίας. «Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις των τεσσάρων βουλευτών ή του δημάρχου. Εμείς ούτε περιμέναμε, αλλά ούτε και περιμένουμε κάτι από αυτούς. Σ’ αυτή την ενδο – εταιρική διαφορά να μην τολμήσει κανείς να εμπλακεί. Όποια από τις δύο πλευρές δεν αντέξει εκείνη και θα υποκύψει. Θυμίζω τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2001 από τα οποία εμείς επιβιώσαμε, όχι επειδή είμαστε σπουδαίοι αλλά απλά γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Διαβάστε επίσης