• 17 Μαΐου 2024,

Ο Β.Ξουλόγης ελπίζει, ο Φιλόσογλου απογοητεύεται

 Ο Β.Ξουλόγης ελπίζει, ο Φιλόσογλου απογοητεύεται

Χθες το μεσημέρι αναρτήθηκαν στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Καβάλας, τα επίσημα αποτελέσματα που έχουνε τη σφραγίδα του πρωτοδικείου Καβάλας, για τις επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Παγγαίου. Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων ο συνδυασμός του Φίλιππου Αναστασιάδη λαμβάνει 10.860 ψήφους και ο συνδυασμός του Βασίλη Ξουλόγη, 36 λιγότερους, 10.824.
Τα ίδια αποτελέσματα αναφέρονται σε 960 περίπου άκυρα ψηφοδέλτια, που βρέθηκαν στην κάλπη.
Χθες το μεσημέρι ο Βασίλης Ξουλόγης κατέθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης, διαδικασία που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί. Από το αποτέλεσμά της θα κριθεί αν ο κ. Ξουλόγης θα καταθέσει ένσταση ή όχι.
Επανακαταμέτρηση αυτή τη φορά για τα ψηφοδέλτια της δεύτερης Κυριακής δεν αποκλείεται να κάνει και ο συνδυασμός του Φ. Αναστασιάδη, που με αυτόν τον τρόπο θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, καθώς μια ένσταση ή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη τον ενδιαφέρει και θέλει να τη μάθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Από την πλευρά του ο Γ. Φιλόσογλου ήταν και χθες προβληματισμένος. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα καταθέσει ένσταση για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής. Τα ψηφοδέλτια που έλαβε ο συνδυασμός του, σε σχέση με τα αυτά που έλαβε ο συνδυασμός του κ. Αναστασιάδη.
Ο Γ. Φιλόσογλου φαίνεται πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις. Δηλώνει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να διοικήσει το δήμο Παγγαίου και για τον αντίπαλό του τον κ. Αναστασιάδη, λέει χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να τους προφυλάξω, αλλά αυτή δεν το καταλαβαίνουν».
Κατόπιν τούτου πιθανότερο είναι ο κ. Φιλόσογλου τελικά να μην καταθέσει ένσταση. Αυτό θα το ξέρουμε οριστικά το μεσημέρι ή το απόγευμα του Σαββάτου.
Εν τω μεταξύ χθες στο πρωτοδικείο μέτρησαν και ξαναμέτρησαν ψηφοδέλτια υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την κα Τσανάκα. Βρέθηκαν τρεις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Δύο ζήτησαν να δουν τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, ένας εξ αυτών ζήτησε να δει τα αποτελέσματα σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καβάλας. Η διαδικασία έγινε χθες αργά και σταθερά, όπως ακριβώς είχε γίνει και την προηγούμενη μέρα όταν μετρούσαν ψηφοδέλτια πρώτης Κυριακής ο Γιάννης Φιλόσογλου και ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Διαβάστε επίσης