• 16 Μαΐου 2024,

Ο Γιώργος Τσαλουχίδης υποστηρίζει: «Θα αποτύχει η πρωτοβουλία του Στάθη Εριφυλλλίδη»

 Ο Γιώργος Τσαλουχίδης υποστηρίζει: «Θα αποτύχει η πρωτοβουλία του Στάθη Εριφυλλλίδη»

Έντονη είναι οι δυσαρέσκεια των αιρετών του πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ανατροπές που επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με την άποψη του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Τσαλουχίδη, η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα, ενώ ένα μικρό ποσοστό των δυσκολιών αφορά και στις περικοπές ή καταργήσεις των αποζημιώσεων για τους αιρετούς. Μπορεί τα ποσά να μην ήταν μεγάλα και να περιορίζονταν σε 150 ή 200 ευρώ μηνιαίως για τις συμμετοχές σε συνεδριάσεις επιτροπών και συμβουλίων, τα οποία προορίζονταν για τους απόλυτα συνεπείς παριστάμενους συμβούλους.

Η κατάργηση δεν είναι ορθή, κατά τον κ. Τσαλουχίδη, αφού αρκετοί σύμβουλοι οφείλουν να μετακινούνται προκειμένου να δίνουν το παρόν στις συνεδριάσεις. Παρά την ανατροπή όμως, ένας συνειδητοποιημένος σύμβουλος δε θα μειώσει τις παρουσίες του και δε θα απέχει των διαδικασιών. Πάντως, με τις περικοπές και τις συγκεκριμένες καταργήσεις σαφώς και δεν πρόκειται να επιλυθεί το συνολικό πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο δεν έπραξαν κάτι ανάλογο περικόπτοντας τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις των βουλευτών. «Οι περικοπές δεν είναι δίκαιες κι επιπλέον θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν μεγαλύτερα ποσά από αντίστοιχους φορείς», σημείωσε ο κ. Τσαλουχίδης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας κλήθηκε να σχολιάσει την προσπάθεια δημιουργίας πρόωρου προεκλογικού κλίματος σε τοπικό επίπεδο, με την κίνηση του επικεφαλής της ΑΚΕΠ Στάθη Εριφυλλίδη να δημιουργήσει «μέτωπο» αιρετών προερχόμενων από διάφορους πολιτικούς χώρους. Επ’ αυτού ο κ. Τσαλουχίδης παρατήρησε:

«Σε δημοκρατικές κοινωνίες και κόμματα αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό. Ωστόσο κάποιοι που έγιναν ακόμη και “αρνητικοί πρωταγωνιστές” των τελευταίων εκλογών, είτε είναι επώνυμοι είτε ανώνυμοι, δεν μπορούν να ηγηθούν μιας παρόμοιας πρωτοβουλίας. Θα μπορούσε ίσως να εκδηλωθεί ανάλογη κίνηση από άλλους και όχι από τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο.

Είμαι απολύτως βέβαιος λοιπόν ότι η πρωτοβουλία θα αποτύχει ακόμη κι αν οι προσπάθειες συνεχιστούν. Όμοιες κινήσεις στη διάρκεια των προηγούμενων δημοτικών εκλογών άφησαν πίσω τους σημάδια. Στο χώρο της ΝΔ όπου ανήκω δεν αντιλαμβάνομαι τέτοιες διεργασίες, ειδικά όταν οι βουλευτές θα αποφασίσουν τελικά για το πρόσωπο του εκλεκτού υποψηφίου δημάρχου. Επειδή μάλιστα έχω υποστεί παρόμοια δοκιμασία, ούτε καν δίνω σημασία σε οποιαδήποτε κίνηση του οποιουδήποτε. Εξάλλου, κάποιες φορές δεν υιοθετείται εκείνο που συμφέρει στην κοινωνία, αλλά εκείνο που συμφέρει σε ορισμένους. Η επιλογή του υποψηφίου δυστυχώς δεν είναι αποτέλεσμα αξιοκρατικής διεργασίας αλλά απορρέει ως υπόδειξη των βουλευτών».

Βάσει των σεναρίων, ο Στάθης Εριφυλλίδης εκδηλώνει πρωτοβουλίες προκειμένου να προετοιμάσει τη δημαρχιακή υποψηφιότητα του βουλευτή Γιώργου Καλαντζή. Σχολιάζοντας τις φήμες ο Γιώργος Τσαλουχίδης επεσήμανε: «Όποιος ενδιαφέρεται, εμφανίζεται δημοσίως και δηλώνει το ενδιαφέρον του. Κατά τα λοιπά, εγώ δεν ακούω τίποτε και δεν πιστεύω τίποτε. Προσωπικά και όσο είμαι ζωντανός, θα είμαι και παρόντας στη διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου. Με ενοχλεί όμως που η διαδικασία επιλογής ουδέποτε ήταν αξιοκρατική και ούτε προβλέπεται να γίνει. Το έχω νιώσει στο πετσί μου και γι’ αυτό δεν είμαι δημοκρατικός έναντι μιας επίφασης δημοκρατικότητας. Όταν αποκλείεται μια ολόκληρη παράταξη που νόμιμα εκπροσωπεί ολόκληρο πολιτικό χώρο είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι η κίνηση δε γίνεται απλά και μόνο για το θεαθήναι;»

 

=

 

Διαβάστε επίσης