Σοφία Φιλιππίδου: Θα γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις σχολείων

 Σοφία Φιλιππίδου: Θα γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις σχολείων

Σήμερα το απόγευμα στους χώρους του 6ου λυκείου Καβάλας (πρώην πολυκλαδικό), πραγματοποιείται νέα συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας που προκαλεί για μία ακόμη φορά η ΕΛΜΕ Καβάλας. Σήμερα η ΕΛΜΕ Καβάλας μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, κινούνται για να προβάλλουν για να προβάλλουν την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Σοφία Φιλιππίδου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, είπε στην εφημερίδα μας, ότι η απεργία της Πέμπτης – της ΑΔΕΔΥ – ανακοινώθηκε πολύ γρήγορα. Δεν υπήρχε χρόνος για να προετοιμαστεί. Κατά την κυρία Σ. Φιλιππίδου οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ πρέπει να προετοιμάζονται καλύτερα, να υπάρχει χρόνος στους τοπικούς συνδικαλιστές για να ενημερώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σήμερα πάντως κλιμάκιο της ΕΛΜΕ θα περιοδεύσει στα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής για να ενημερώσει για την αυριανή απεργία.

Όσο για τη συνάντηση το απόγευμα σήμερα στο 6ο λύκειο, η κα Σοφία Φιλιππίδου, προαναγγέλλει νέες συγχωνεύσεις, αφού αιχμή του δόρατος της σημερινής συνάντησης, από πλευράς των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η προωθούμενη συνένωση του 1ου και του 4ου ΕΠΑΛ. Είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής:

 

«Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές γιατί προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα μέτωπο το οποίο θα σταθεί απέναντι σ΄ όλα αυτά που γίνονται και θεωρούμε πως αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τους γονείς, γι΄ αυτό και 6.00 η ώρα στο πρώην πολυκλαδικό θέλουμε να μαζευτούμε για ν΄ αποφασίσουμε τις δράσεις θα κάνουμε από δω και πέρα».

ΕΡ: Προλαβαίνετε λέτε πριν τις γιορτές ή μετά από αυτές το σκέφτεστε;

ΑΠ: «Όχι είναι ακόμη νωρίς. Εάν μπορέσουμε να μαζευτούμε σήμερα θα κάνουμε κάτι πριν τις γιορτές πιστεύω… και κυρίως τώρα πρωτεύει να εμποδίσουμε τη συγχώνευση του 4ου με το 1ο ΕΠΑΛ. Αυτό είναι το πρώτο θέμα».

ΕΡ: Θα κάνετε προσφυγή, συζητήθηκε την άλλη φορά;

ΑΠ: «Ναι… προσπαθούμε αλλά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρούμε και τους νομικούς δρόμους ας πούμε, και το ψάχνουμε. Πάντως θέλω να πω ότι οι συγχωνεύσεις δεν είναι τυχαίες. Το πρώτο που θα χτυπηθεί – απ΄ ότι ξέρουμε – είναι η τεχνική εκπαίδευση. Γι΄ αυτό και ξεκινάνε από εκεί».

ΕΡ: Πάντως προς το παρόν είναι μόνο μία συγχώνευση. Λέτε να υπάρξει συνέχεια;

ΑΠ: «Ναι …και στα γενικά λύκεια. Απλώς σας είπα ότι ξεκινάνε από την τεχνική εκπαίδευση. Θέλουν να περισσέψουν συνάδελφοι κι αυτό θα γίνει πρώτα από τα τεχνικά σχολεία…»

 

 

Διαβάστε επίσης