• 19 Μαΐου 2024,

Ο Γ. Γερομάρκος θέτει προϋπόθεση – Για την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου στο Επιμελητήριο

 Ο Γ. Γερομάρκος θέτει προϋπόθεση – Για την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου στο Επιμελητήριο

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Κομοτηνή συνεχίζουν να ερευνούν τη διαδικασία για την κατά κυριότητα παραχώρηση στο Επιμελητήριο του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης». Το τοπίο επί του παρόντος φαντάζει θολό αν και η βούληση του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη δεν έχει διαφοροποιηθεί. Μέχρι στιγμής κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρήστος Ποτόλιας. Ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ενώ ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς αναμένει την εισήγηση της επιτροπής απόλυτα όμως τεκμηριωμένη σε νομικό επίπεδο.

Την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών αναμένει από την πλευρά του και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος, αν και εξαρχής δική του πρόθεση ήταν η παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ο επιχειρηματικός φορέας είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος να λειτουργήσει το εκθεσιακό κέντρο μέσω των δράσεων που αναπτύσσει. Πάντως η ομάδα Γιαννακίδη είχε συζητήσει το θέμα από το 2011 και είχε ληφθεί μια κατ’ αρχήν απόφαση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν πολλές συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της ορθότερης λύσεως που δε θα προκαλούσε προβλήματα. Λόγω της επεξεργασίας των περιφερειακών υπηρεσιών όλα τα ενδεχόμενα προς το παρόν παραμένουν ανοικτά.

Ωστόσο, ο Γιώργος Γερομάρκος πριν συμφωνήσει με την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου ζητά οπωσδήποτε κατοχύρωση του κτιρίου. Θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση την άρση της παραχωρήσεως και την επιστροφή του εκθεσιακού κέντρου στην κυριότητα της περιφέρειας, εάν το Επιμελητήριο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος δεν καταφέρει να λειτουργήσει ορθά κι αποτελεσματικά τις εγκαταστάσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης