• 19 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Καβάλας επιχορηγεί το ΔΗΠΕΘΕ

 Ο Δήμος Καβάλας επιχορηγεί το ΔΗΠΕΘΕ

Με πολλά έκτακτα και λίγα τακτικά θέματα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Επρόκειτο για 11 συνολικά θέματα που όλα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Τα έκτακτα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού εγκρίθηκε η επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας από τον Δήμο Καβάλας έως το ποσό των 270.000 ευρώ. Όπως είπε στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης, πρόκειται για την ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου, βάσει της προγραμματικής σύμβασης. Ο κ. Τουλκίδης συμπλήρωσε ότι πρέπει αντίστοιχο ποσό να μπει στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ από το κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού, έδειξε όμως ότι αμφιβάλλει πολύ για το αν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Στη συνεδρίαση ο κ. Τουλκίδης ανακοίνωσε στα μέλη της επιτροπής ότι ακυρώθηκε η απόφαση και της Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, να πληρωθούν σε χρήμα οι δημοτικοί υπάλληλοι, το γάλα που του προμήθευσε ο Δήμος το 2014. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά η απόφαση δεν εγκρίθηκε. Τώρα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα μόνο αν κινηθούν δικαστικά, είπε ο αντιδήμαρχος.

Προχωράει ο τακτικός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας στο Δήμο Καβάλας με αρχικό προϋπολογισμό 294.000 ευρώ. Απορρίφθηκαν τρεις από τις έξι εταιρίες που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό, συνεχίζουν οι υπόλοιπες τρεις για να ανοιχτούν οι οικονομικές τους προσφορές.

Κατοχυρώθηκε στην εταιρία Κωνσταντινίδης Α.Ε. έργο ασφαλτοστρώσεων – τσιμεντοστρώσεων στο Δήμο Φιλίππων, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ. Η έκπτωση που πρόσφερε η εταιρία, φτάνει στο ποσοστό 46,63%.

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την σύνδεση του Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Καβάλας επί της οδού Εκάβης με το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης. Όπως είπε στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης, ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης