Ο Δημήτρης Παπουτσής δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

 Ο Δημήτρης Παπουτσής δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής προκειμένου να παρακολουθήσει το διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον εορτασμό της 39η επετείου από την ίδρυσή του στις 3 Σεπτεμβρίου 1974. Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του ο κ. Παπουτσής μας είπε:

«Προχωρούμε συναισθανόμενοι τις ιδιαιτέρως μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν, τόσο σε σχέση με τη χώρα όσο και σε σχέση με τη δική μας πορεία. Στη διάρκεια του διήμερου συμποσίου μιλήσαμε με κάθε ειλικρίνεια και με όρους ουσιαστικής αυτοκριτικής, κάνοντας μια αποτίμηση όχι μόνο της τετραετούς δυσχερούς περιόδου για τη χώρα αλλά και της σαραντάχρονης περίπου διαδρομής του κόμματος».

Στο ερώτημα εάν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος διότι πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να εκφραστεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των πολιτών μέσω ενός πολιτικού φορέα, που οφείλει να συναισθανθεί την ευθύνη για τον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου. Πολλά έχουν ειπωθεί το τελευταία διάστημα από το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο “αυτοταπείνωσης” ή ακόμη και “αυτομαστιγώματος”, για την πορεία του τόπου και για τις ευθύνες του κινήματος στην αρνητική εξέλιξη των τελευταίων ετών.

Εκείνο όμως που απαιτείται είναι η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα, όχι ο μηδενισμός, η μισαλλοδοξία, η εχθρότητα που σήμερα χαρακτηρίζει την κοινωνία. Έτσι η Ελλάδα δε θα πάει μπροστά κι αυτό οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγματα γραφής είτε με την αυτοκριτική του είτε με τις θέσεις του, για την ανάγκη διακυβέρνησης του τόπου στη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου που διέρχεται η χώρα».

 

=

 

Διαβάστε επίσης