• 17 Μαΐου 2024,

Ο διψασμένος Αλέξης και ο τσατίλας Βαγγέλης

 Ο διψασμένος Αλέξης και ο τσατίλας Βαγγέλης

Διάβαζα λίγα 24ώρα πριν απο το χθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο, αυτή την φορά αρχηγούς, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας οτι αυτή η τηλεμαχία και καλά θα κρίνει τον νικητή των εκλογών αφού η καλύτερη τηλεοπτική εμφάνιση θα κερδίσει την ψήφο των περισσότερων αναποφάσιστων και θα ανοίξει τον δρόμο της νίκης στο έναν απο τους δύο.

Επειδή και καλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μικρή μια καλή τηλεοπτική εμφάνιση είναι αρκετή για να βγάλει νικητή.

Παπάρια λάχανα και μπαρντόν για την έκφραση αφού αυτά που γράφουν και θέλουν να τα πιστέψουμε είναι μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τα ποσοστά της τηλεθέασης της συγκεκριμένης τηλεμαχίας και είναι όντως και παπάρια και λάχανα.

Η ψήφος αγαπητοί αναγνώστες έχει πολλές ομοιότητες με το στοίχημα του ΟΠΑΠ.

Ο παίκτης που είναι διαβασμένος δεν περιμένει την τελευταία στιγμή να επιλέξει τι θα παίξει.

Ξέρει πριν μπεί στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ τι θα παίξει.

Αυτοί που είναι αναποφάσιστοι και περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τι θα παίξουν είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν και παίζουν στοίχημα για πλάκα.

Το ίδιος ακριβώς συμβαίνει και με τις εκλογές.

Αυτός που είναι πολιτικοποιημένος και παρακολουθεί τις εξελίξεις και το τι συμβαίνει μέσα στα κόμματα δεν περιμένει σε καμμία περίτπωση μια τηλεμαχία για να διαλέξει τον Τσίπρα ή τον Μεϊμαράκη.

Η τηλεμαχία θα επηρεάσει και μέχρι ένα σημείο, αυτούς που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και δεν ασχολούνται και περιμένουν να δούνε την τηλεμαχία για να κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια την καλύτυερη τηλεοπτική παρουσία και να πάει στην κάλπη και να το ρίξει σε αυτόν που κατά την γνώμη του ήταν καλύτερος στο κουτί.

Δηλαδή δεν σημαίνει οτι επειδή ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στο πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λίνγκ την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη οτι θα είναι και η καλύτερη ελληνική ομάδα του πρωταθλήματος.

Τέλος όσο αφορά το προχθεσινό ντιμπέιτ που ήταν και το τελευταίο είχε ένα ενδιαφέρον αφού ήταν πιο χαλαροί οι όροι της τηλεμαχίας με τους δύο αρχηγούς να συνομιλούν μεταξύ τους και να ανεβάζουν σε αρκετά σημεία της τηλεμαχίας της συζήτησης.

Ο Μεϊμαράκης ήταν πιο μουτζούφλης ενώ ο Τσίπρας σχεδόν μόνιμα χαμογελαστός.

Δεν γνωρίζω αν και απο την προχθεσινή τηλεμαχία προκύψαν νικητές και νικημένοι αλλα η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει οτι υπάρχει ανάμεσα στο δύο κόμματα η απόλυτη ισοπαλία και πάμε για μια βραδιά θρίλερ.

Τώρα θα πάρουν χαμπάρι οι εταίροι μας στην Ευρώπη πως ανάβει το καντήλι δίχως λάδι και φυτίλι.

Τώρα που χιλιάδες μετανάστες έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στα σύνορα των χωρών τους.

Διότι μέχρι σήμερα που η κατάσταση επηρέαζε μόνο τις χώρες του Νότου σφυρίζανε αδιάφορα.

Τώρα που έχουν αρχίσει και αυτοί να έρχονται αντιμέτωποι με την κατάσταση έχουν πανικοβληθεί και οι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν οτι η Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης.

Διότι αγαπητοί μου αναγνώστες άλλο να είσαι θεατής και άλλο πρωταγωνιστής.

Παράπονα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη απο τον σκηνοθέτη του δεύτερου ντιμπέιτ που έδειχνε τον Τσίπρα πιο ψηλό.

Το πλάνο του Τσίπρα δηλαδή ήταν πιο ψηλά απο το πλάνο του Μεϊμαράκη και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύει οτι και αυτό έπαιξε τον ρόλο του.

Λες και οι τηλεθεατές του ντιμπέιτ δεν δώσανε βάση σε αυτά που λέγανε οι δύο αρχηγοί αλλά στο πιο ψηλό πλάνο.

Το άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι οτι ο Τσίπρας στην διάρκεια της 3ωρης τηλεμαχίας θα πρέπει να ήπιε περί τα 3-4 μικρά μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό ενώ ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης την έβγαλε μονοκοπανιά.

Πολύ νερό ο Αλέξης …

Σίγουρα μετά το τέλος της τηλεμαχίας θα πήγε στην τουαλέτα τρέχοντας.

΄Δεν γνωρίζω ποιός ήτανε ο μεγάλος νικητής και ο μεγάλος χαμένος του ντιμπέιτ αλλα σίγουρα το ΄δεύτερο ντιμπέιτ ήταν σαφώς καλύτερο απο το πρώτο και το είδανε και περισσότεροι έλληνες.

Στεναχωριέμαι που δεν μπόρεσα να δώ την πρειμιέρα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου στο κανάλι Ε.

Δεν γνωρίζω πως θα πάει η εκπομπή της στο συγκεκριμένο κανάλι αλλα βλέπω οτι έχει αρχίσει να δύει η τηλεοπτική καριέρα της συγκεκριμένης παρουσιάστριας που έδωσε οτι είχε να δώσει και για τον λόγο αυτό η πορεία της πλέον περνάει μέσα και απο κανάλια μικρότερης τηλεθέασης.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης