Ο Θ. Καλλιοντζής για το ΒΙΟΠΑ – «Άλλοι θα είναι κατηγορούμενοι και όχι εγώ»

 Ο Θ. Καλλιοντζής για το ΒΙΟΠΑ – «Άλλοι θα είναι κατηγορούμενοι και όχι εγώ»

Επανήρθε το πρωί στο θέμα του υπομνήματος που απέστειλε ο Θόδωρος Καλλιοντζής στην Εισαγγελία, με το οποίο επέρριψε ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του βιοτεχνικού πάρκου και στο Επιμελητήριο Καβάλας, μέσω δηλώσεών του στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ όπου σημείωσε:

«Το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να σχεδιαστεί. Κάποιοι τόλμησαν να το εφαρμόσουν δίνοντας προοπτική στους επαγγελματίες. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς που υπεγράφη από τον Χρυσόστομο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γερομάρκο, όπου περιλαμβανόμασταν με ονοματεπώνυμο τόσο εγώ όσο και ο Ανδρέας Μπαλίκας. Επομένως δεν επιρρίφθηκαν γενικότερα ευθύνες.

Δύο χρόνια διήρκησε η σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς, η οποία και δεν περιέχει επιβαρυντικά στοιχεία για εμένα, πλην μιας αναφοράς μου κάποτε σε μία συνέντευξη σχετικά με τον αγωγό της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που περνούσε μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΒΙΟΠΑ κι άρα μειώνει την οικοπεδική αξία του.

Επομένως, όλα συνέβησαν στο εσωτερικό μιας συμμαχίας πολλών προσώπων που αποφάσισαν να πλήξουν πολιτικά τον Θόδωρο Καλλιοντζή προκαλώντας αρνητικό θόρυβο. Έτσι μόνο θα μπορούσαν να τον πλήξουν, διότι μέσα από το παραγόμενο έργο του αυτό δεν θα το κατάφερναν ουδέποτε. Είναι γνωστή όμως η συγκεκριμένη συμμαχία και μάλιστα το τελευταίο διάστημα ανέκυψαν και διαφορές μεταξύ των προσώπων.

Εάν ήταν ομόφωνη η απόφαση της νέας διοικήσεως του ΒΙΟΠΑ, τότε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης ουσιαστικά στράφηκαν εμμέσως εναντίον του εαυτού τους. Διότι οι αποφάσεις που λαμβάνονταν από τη διοίκηση Μπαλίκα είχαν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των δύο προαναφερομένων προσώπων. Εκείνο που εγώ έπραττα, όταν ανέκυπτε πρόβλημα στην πρόοδο του έργου είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο υπουργείων, ήταν να παρέμβω και να βοηθήσω. Αυτή όμως ήταν και η μοναδική μου ανάμιξη.

Σε περίπτωση ενδεχόμενης ποινικής διώξεως, εγώ θα βρίσκομαι έξω από το κάδρο. Εκείνοι δηλαδή που θα καθίσουν στο σκαμνί θα είναι ο Κωστής Σιμιτσής, ο Άγγελος Τσατσούλης, ο Ανδρέας Μπαλίκας και ίσως ο Κώστας Αντωνιάδης που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ. Αν ερευνηθούν πάντως τα έργα οποιουδήποτε δημόσιου φορέα σαφώς και θα εντοπιστούν σημεία άνευ ουσίας που ωστόσο δύναται να θεωρηθούν και ως παρατυπίες κι έτσι να οδηγηθούν στο ακροατήριο λόγω κάποιας μηνυτήριας αναφοράς. Αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσία στις εις βάρος μου καταγγελίες.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση που συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια στην εξουσία, ασχολείται με την έρευνα πιθανών λαθών της διοικήσεως Καλλιοντζή, έχοντας ως στόχο να πλήξει τον πρώην νομάρχη. Αυτή η συμπεριφορά εκτρέπει τη σημερινή διοίκηση από το δημιουργικό στόχο της. Μια διοίκηση η οποία ούτε σχεδιασμό πραγματοποίησε ούτε έργα υλοποίησε. Το μόνο που πράττουν οι σημερινοί διοικούντες της αντιπεριφέρειας είναι να εγκαινιάζουν έργα που με πολύχρονο κόπο είχαμε ετοιμάσει εμείς. Η δική μου μομφή εναντίον τους είναι ότι πανηγυρίζουν στα ΜΜΕ για τα εγκαίνια των συγκεκριμένων έργων, αποδεικνύοντας τη δική τους πανάθλια πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά. Ας κατασκευάσουν λοιπόν στο ΒΙΟΠΑ έργο αξίας ενός τουλάχιστον ευρώ προκειμένου να διευκολύνουν τους επαγγελματίες που κάποια στιγμή θα εγκατασταθούν και κατόπιν ας πανηγυρίσουν. Τέλος, να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά ότι ο χώρος κατασκευής του ΒΙΟΠΑ είχε χωροθετηθεί από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, αφού ήταν ο μοναδικός τόσο μεγάλης εκτάσεως».

 

Διαβάστε επίσης