• 19 Μαΐου 2024,

Συνέδριο του ΤΕΙ στην Πόλη

 Συνέδριο του ΤΕΙ στην Πόλη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας με αφορμή το 5ο διεθνές οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει κι αυτή τη φορά το τμήμα λογιστικής του ιδρύματος. Φέτος το συνέδριο συνδιοργανώνεται με το πανεπιστήμιο Ινσταμπούλ της Κωνσταντινούπολης, το τμήμα Οικονομικών. Το συνέδριο θα γίνει 9 με 12 Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «οι εξελίξεις και οι αλλαγές στις οικονομίες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας».

Η αρχική ιδέα του τμήματος λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας, φαίνεται ότι χρόνο με το χρόνο δικαιώνεται και καθιερώνεται. Το συνέδριο την πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, τα επόμενα όμως χρόνια πραγματοποιήθηκε σε άλλες πόλεις, στη Βαλκανική χερσόνησο. Φέτος ήρθε η σειρά της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είπε ο καθηγητής του τμήματος λογιστικής Τάσος Καρασαββόγλου, θα συζητηθούν όλα όσα συμβαίνουν στις οικονομίες, στις περιοχές των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης γενικότερα. Όπως σημείωσε επίσης το συνέδριο είναι πια καταξιωμένο. Πρόκειται είπε για ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων. Διαπίστωσε ότι η καταξίωσή του προκύπτει και από επιστημονικής πλευράς. Ο Τ. Καρασαββόγλου ευχαρίστησε για την υποστήριξη το ΤΕΙ Καβάλας, είπε ότι στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 150 άρθρα, ενώ για την υποστήριξη της οργανωτικής δουλειάς, θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη τις ημέρες του συνεδρίου τέσσερις σπουδαστές του τμήματος λογιστικής.

Από τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν οι περισσότεροι καθηγητές θα είναι Έλληνες. Λίγοι είναι οι τούρκοι καθηγητές. Υπάρχουν όμως και παρουσιάσεις που θα γίνουν από καθηγητές, βαλκανικών χωρών ή από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Διαβάστε επίσης