• 18 Μαΐου 2024,

Ο Κώστας Κουνάκος τονίζει:«Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε εξαιτίας των στελεχών»

 Ο Κώστας Κουνάκος τονίζει:«Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε εξαιτίας των στελεχών»

Την Καβάλα επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για τη δημιουργία νέου κόμματος. Συναντήθηκε με τριάντα περίπου φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας Κώστας Κουνάκος και ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όπως μας είπε χθες ο Κώστας Κουνάκος: «Σήμερα ο κόσμος που εκπροσωπούνταν κάποτε από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι άστεγος, δε συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα και ανησυχεί. Σ’ αυτή την μερίδα των πολιτών συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Φλωρίδης. Εμείς ανήκαμε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλιστικής δημοκρατίας. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως δεν μας καλύπτει η νεοφιλελεύθερη δεξιά ή το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ομοίως δεν μας καλύπτει και το σημερινό ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας δεν υφίσταται.

Αυτό είχα καταγγείλει και όταν αποχώρησα από τον δήμο Καβάλας. Ότι δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ κι ότι δεν τηρούνται οι διαδικασίες. Αποφεύγω να υποστηρίξω ότι δικαιώθηκα κι εύχομαι να είχε η χώρα μας μια διαφορετική πορεία. Δυστυχώς το γνωστό πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει, αφού η μεταπολίτευση έκανε τον κύκλο της. Πολλά ήταν τα σφάλματα που διαπράχθηκαν και για τα οποία φέρουμε τις ευθύνες. Έφτασε ο καιρός να βγουν εμπρός νέα πρόσωπα ώστε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε εξαιτίας των στελεχών που ενεπλάκησαν στα κομματικά δρώμενα, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι του λαού.

Η σελίδα λοιπόν θα πρέπει να γυρίσει με τη βοήθεια νέων προσώπων, με νέες ιδέες, με τη νέα γενιά, ενώ εμείς δε θα πρέπει να αφήσουμε να κυλήσουν τα πράγματα όπως γινόταν μέχρι σήμερα».

 

=

 

Διαβάστε επίσης