• 7 Μαΐου 2024,

Ο Λεωνίδας Παππάς εκτιμά:«Θα είναι σύντομη η προεκλογική περίοδος»

 Ο Λεωνίδας Παππάς εκτιμά:«Θα είναι σύντομη η προεκλογική περίοδος»

Σχεδόν έτοιμος είναι ο συνδυασμός του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή με τις τελευταίες πινελιές να υπολείπονται, μας αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του νομικού προσώπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Λεωνίδας Παππάς. Ερωτώμενος για τη συμμετοχή του πρόσφατα παραιτηθέντος αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου, ο κ. Παππάς εξέφρασε την εκτίμησή του για νέα υποψηφιότητα ενόψει του 2014 αν και κάτι σίγουρο θα προκύψει αργότερα. Εξάλλου, τα όσα επιτεύχθηκαν στη δημοτική ενότητα Φιλίππων κατά τη διάρκεια της αντιδημαρχίας Παπαδόπουλου, κάποιοι άλλοι δε θα μπορούσαν καν να τα διανοηθούν.

Οι λόγοι της παραιτήσεως του αντιδημάρχου επιβεβαίωσαν κάτι που ήταν ήδη γνωστό, το πόσο δύσκολα δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίες μπορεί να αφιερώσει ατελείωτες ώρες στα κοινά του δήμου. Προφανώς ο Θόδωρος Παπαδόπουλος αντιμετώπισε επαγγελματικά προβλήματα κι έτσι αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο της παραιτήσεως.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνεντεύξεως ανακοίνωσε το αναμενόμενο, την αλλαγή δηλαδή του εκλογικού νόμου. Κατόπιν τούτου, ο κ. Παππάς συμπέρανε ότι τα κομματικά χρίσματα μάλλον άχρηστα θα αποδειχθούν. Διότι τα στοιχεία που θα βαρύνουν περισσότερο στην επιλογή του εκλογικού σώματος θα είναι οι προσωπικότητες των υποψηφίων, οι χαρακτήρες και το ήθος τους, ενώ για τους εν ενεργεία θα βαρύνει επιπλέον και το παραγόμενο έργο της θητείας τους.

Φοβερά αισιόδοξος για τη νέα δημαρχιακή υποψηφιότητα του Κωστή Σιμιτσή δήλωσε ο Λεωνίδας Παππάς, που μόλις ένα μήνα πριν προέβλεψε τη σίγουρη νίκη του συνδυασμού. Φυσικά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συσχετισμοί που θα αναδειχθούν, οι αντίπαλοι στη διεκδίκηση, η χρονική συγκυρία και ο απολογισμός του έργου. Είναι νωρίς πάντως για τη διατύπωση πολιτικών εκτιμήσεων.

Ο προεκλογικός αγώνας σαφώς και δεν άρχισε ακόμη. Οι πολίτες αυτή τη φορά λίγο ενδιαφέρονται για τα προεκλογικά τεκταινόμενα με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Το ενδιαφέρον τους θα «ξυπνήσει» αργά, ίσως τις τελευταίες μόλις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Η διαδικασία του 2014 θα εξελιχθεί σε κανονική περίοδο, χωρίς να υπάρχει το καλοκαιρινό χρονικό περιθώριο της προετοιμασίας των υποψηφίων, κάτι που μάλλον θα λειτουργήσει προς όφελος των εν ενεργεία αιρετών και εις βάρος των πρωτοεμφανιζόμενων.

Ο Λεωνίδας Παππάς χαιρέτισε τις δύο υποψηφιότητες του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά, που διατηρούν ως διακύβευμα μια πολιτική άποψη, χωρίς να πηγάζουν από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση. Αυτό θα είναι προφανώς και το χαρακτηριστικό των επικείμενων εκλογών, η κατάθεση δηλαδή προτάσεων και προγραμμάτων εκ μέρους των υποψηφίων. Κατά την άποψη του Λεωνίδα Παππά η προεκλογική περίοδος του 2014 θα είναι σύντομη και ίσως να επικεντρωθεί στον τελευταίο μόνο μήνα.

 

=

 

Διαβάστε επίσης