• 6 Μαΐου 2024,

Ο Νίκος Κούτρας σε ρόλο ιστορικού ερευνητή

 Ο Νίκος Κούτρας σε ρόλο ιστορικού ερευνητή

Συνταξιοδοτήθηκε μετά από εργασία 34 ετών στη δημόσια εκπαίδευση ο καθηγητής Νίκος Κούτρας. Ένας παλιός άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, μέλος της ΔΗΜΑΡ Καβάλας τελευταία.

Ο Ν. Κούτρας μίλησε στην τηλεόραση της «Πρωϊνής» για τη δουλειά που κάνει αυτή την περίοδο. Διατύπωσε στην ίδια συνέντευξη τις απόψεις του για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση. Ο κ. Κούτρας εξήγησε ότι συνταξιοδοτήθηκε το Σεπτέμβριο, μετά από 34 χρόνια εργασίας.

Αυτή την περίοδο είπε κάνει μία έρευνα και μία καταγραφή για το προσφυγικό ζήτημα, όσον αφορά την ιδιαίτερη του πατρίδα, τη Λεκάνη. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα της έρευνας να είναι το θέμα ενός βιβλίου που αργότερα θα συντάξει.

Μιλώντας για την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, ο Ν. Κούτρας είπε: «Η κατάσταση σήμερα έφτασε στα άκρα. Θέλω να ελπίζω σε βελτίωση αν και παγκόσμια δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος αισιοδοξίας. Θα ξεπεράσουμε ως χώρα και ως Έλληνες κι αυτές τις δυσκολίες. Άλλωστε οι ξένοι έχουνε χρέος και συμφέρον να βοηθήσουν την Ελλάδα. Μπορούνε αυτό να το πετύχουν αποτελεσματικά με μείωση του επιτοκίου δανεισμού, αν και συμφωνώ ότι χρειάζονται εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, εκείνο που είπε χαρακτηριστικά το 2004, ο Κώστας Καραμανλής, επανίδρυση του κράτους».

Προσπαθώντας να εξηγήσει την αναποτελεσματικότητα των υπουργών και των κυβερνήσεων τελευταία, ο Ν. Κούτρας επέρριψε πολλές ευθύνες στη γραφειοκρατία. Είπε ότι ευρισκόμενος σε θέσεις κλειδιά, ακόμη και σε θέση αντιδημάρχου, πολλές φορές θέσεις ν΄ αλλάξεις τα πράγματα αλλά δε μπορείς. Δεν είμαι σίγουρος ότι το 2013 θα είναι καλύτερος είπε ο Ν. Κούτρας, που φάνηκε να υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς όπως είπε από δω και πέρα μία τέτοια κυβέρνηση θα διαδέχεται την άλλη.

Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να έχει τύχη, δε μπορεί να προχωρήσει, είπε ο Ν. Κούτρας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση για τη νέα κυβέρνηση μετά το φημολογούμενο ανασχηματισμό, είπε ότι συμφωνεί σε αυτήν να μπούνε πολιτικά στελέχη κι από τη Δημοκρατική Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης