• 19 Μαΐου 2024,

Πετυχημένη στάση εργασίας στον Δήμο Καβάλας

 Πετυχημένη στάση εργασίας στον Δήμο Καβάλας

ετυχημένη στάση εργασίας έκαναν χθες από τις 11.00 το πρωί μέχρι το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο δήμο Καβάλας. Παρά τη βροχή συγκεντρώθηκαν στην αυλή του δημαρχείου, όπου τους μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου. Τους ανακοίνωσε ότι ο δήμαρχος Καβάλας έστειλε τελικά έγγραφο στο υπουργείο με το οποίο αρνείται να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία όπως ζητά το υπουργείο. Άρα η διαδικασία διαθεσιμότητας ή μετάταξης ή απόλυσης παγώνει προσωρινά – έστω – σε ότι έχει σχέση με το Δήμο Καβάλας.

Η διοίκηση του τοπικού σωματείου κάλεσε τα μέλη να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς η ενημέρωση που υπάρχει με βάση και τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, γίνεται κάθε μέρα τις απογευματινές ώρες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ειδοποιούνται είτε αργά το βράδυ, είτε την επόμενη μέρα το πρωί.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα κάθε μέρα υπάρχει κινητοποίηση σχετικά με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Και χθες ήταν υπό κατάληψη το γραφείο προσωπικού και το γραφείο πρωτόκολλου.

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει σήμερα με τις δημοτικές υπηρεσίες. Εάν υπάρξει νεότερη κινητοποίηση με απόφαση της ομοσπονδίας αυτή θα υλοποιηθεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους της Καβάλας που την Πέμπτη αναμένεται να λάβουν μέρος στην καιινούρια στάση εργασίας που αυτή τη φορά προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συνεδριάσει εντός των ημερών, για ν΄ αποφασίσει εάν την Πέμπτη εκτός από τη στάση εργασίας θα γίνει κι απεργιακή συγκέντρωση, που είναι το πιθανότερο.

Στο μεταξύ οι φήμες δίνουν και παίρνουν στο δημαρχείο για το τι θα γίνει τελικά με τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στη διάταξη του νέου νόμου. Μία καινούρια φήμη που δε διαψεύδεται αναφέρει ότι οι δύο εργαζόμενοι ΑΜΕΑ από τους 11 που έχουνε σχέση με την εγκύκλιο του υπουργείου δεν είχανε επικαιροποιήσει την αναπηρία τους γι΄ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο μπορούν να αφαιρεθούν από το συνολικό άθροισμα των 11 υπαλλήλων και ταυτόχρονα να ρίξουν και τον αριθμό των υπαλλήλων στους εννιά. Φήμες υπάρχουν πολλές. Ρόλο βέβαια θα παίξει η στάση που θα κρατήσει το υπουργείο, αφού κι αυτό εμφανίζεται προς το παρόν ιδιαίτερα μπερδεμένο.

 

 

Διαβάστε επίσης