• 20 Μαΐου 2024,

Ο πιο …. καυτός μήνας του καλοκαιριού

 Ο πιο …. καυτός μήνας του καλοκαιριού

Με το αριστερό μπήκε ο Αύγουστος που παρά τις καταιγίδες και τα αστραπόβροντα αποτελεί τον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού.
Πάντως η καταιγίδα που έπεσε το βράδυ της Παρασκευής ήτανε απο τις πιο δυανατές οχι μόνο του καλοκαιριού αλλα του 2014 μέχρι σήμερα.
Ευτυχώς πάρα την ένταση της βροχής που άγγιξε τα όρια των “ακραίων καιρικών φαινομένων” δεν είχαμε προβλήματα.
Πρίν απο μερικά χρόνια όταν ξεκινήσαμε να έχουμε και εδώ στην χώρα μας τέτοιου είδους τροπικές βροχές και καταιγίδες είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία και με δυσκολία τα αντιμετωπίζαμε αφού περνούσαν αρκετές εβδομάδες μέχρι να συνέλθουμε αφού ο κρατικός μηχανισμός έχει πολλά κουσούρια στην διαδικασία αντιμετώπισης τέτοιους είδους καταστάσεων.
Η διαφορά απο τότε με σήμερα είναι οτι έχουμε καθαρίσει τα φρεάτια πιο σχολασιτικά και έχουνε γίνει κάποια έργα βελτίωσης σε σημεία που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πρόβλημα απο τις έντονες βροχοπτώσεις.
Για παράδειγμα στην Πέραμο στο γνωστο γεφυράκι τα προηγούμενα χρόνια όταν έβρεχε πολύ υπερχείλιζε και βούλιαζε όλη η παραλία και τα σπίτια της περιοχής.
Με τα έργα που έγιναν δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα όσο έντονη να είναι και η βροχή.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι οτι απο την Τρίτη και μετά το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο με την θερμοκρασία να πιάνει στο κέντρο της Καβάλας τους 36 βαθμούς.
Μετά τις καταιγίδες ο καύσωνας ο οποίος έτσι όπως περιγράφεται ίσως να είναι και ο πιο δυνατός όσο αφορά το φετεινό καλοκαίρι.
Το ανησυχητικό είναι οτι αυτός ο καύσωνας που έρχεται και ήδη έχει ξεκινήσει δειλά – δειλά απο χθές Δευτέρα θα έχει διάρκεια αφού όπως όλα δείχνουν θα μας συνοδεύσει όλη αυτή την εβδομάδα.
Χέρι – χέρι θα πάμε με τις υψηλές θερμοκρασίες τους ανέμους νοτίου κατεύθυνσης και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που θα δημιουργήσουν συνθήκες θερμοκηπίου.
Άντε με το καλό να έρθουν όλα αυτά για να τα ζήσουμε.
Πάντως θα πρέπει να ομολογήσω οτι τα φαινόμενα στις αρχές του μήνα δεν φαίνεται να χαλάνε τα σχέδια των αδειούχων του Αυγούστου που με κάθε τρόπο αφήνουν τις πόλεις.
Δεν έχει σημασία που πάς , σημασία έχει να φύγεις απο την πόλη.
Η κίνηση φέτος τον Αύγουστο σε σχέση με πέρσι την ίδια εποχή είναι 15% πάνω.
Ο κόσμος μπορεί να ζορίζεται αλλα φεύγει.
Και φεύγει οχι γιατί βρήκε λεφτά αλλα γιατί τουλάχιστον πλέον δεν υπάρχει αυτή η έντονη αμφιβολία για το αύριο.
Μπορεί να μην έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση των ελλήνων , η οποία μπορεί κιόλας να έχει χειροτερέψει, αλλα έχει αλλάξει το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε αφού τουλάχιστον έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι πιθανότητες να γίνουμε Αργεντινή αν και την Αργεντινή της την είχανε στημένη και υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να την τελειώσουν.
Και βέβαια και σε αυτό το σχέδιο βάλανε το χεράκι τους οι Αμερικάνοι οι οποίοι έχουν παντού λόγο εκτός τις υποθέσεις του Ισραήλ.
Εκεί κάνουν τα παγόνια.
Το Ισραήλ 20 μέρες τώρα σκορπά τον θάνατο και τον τρόμο σε αμάχους και παιδιά στην Γάζα και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει.
Είναι τρομερό αυτό που ζούμε.
Αφήστε που οι Ισραηλινοί δεν έχουν και μπέσα.
Το πρωί συμφωνούνε σε εκεχειρία και το βράδυ βαράνε με οτι έχουν και δεν έχουν.
Προχθές μόνο κατα την διάρκεια των ολονύκτιων βομβαρδισμών στείλανε στον τάφο 107 ψυχές.
Ένας Ολλανδός σχεδιαστής σκέφτηκε και σχεδίασε την πολυθρόνα μπανιέρα προσφέροντας την απόλαυση του μπάνιου σε σχήμα αναπαυτικής πολυθρόνας.
Γεμίζεις την μπανιέρα πολυθρόνα με αρωματικά αφρόλουτρα και κάθεσαι.
Άλλα γούστα !
Μέχρι και 25 χιαλιάδες ευρώ δώσανε τα πρώτα τραπέζια στην συναυλία του καλοκαιριού.
Το ΝAMMOS το συγκεκριμένο βράδυ έκανε 2 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και στην ταμειακή μηχανή , στη μάρκα υπήρχανε δεξιά και αριστερά άνθρωποι του ΣΔΟΕ που ήτανε σαν τους τσολιάδες μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ακίνητοι αγέλαστοι και ακούραστοι.
Μέχρι να τελειώσει η βραδιά δεν κουνηθήκανε απο την θέση τους.
Απο αυτή την ιστορία το κράτος εισέπραξε περί τις 500 χιλιάδες ευρώ.
΄Ασχημα είναι ;
Πάντως να ξέρετε οτι στις πρώτες θέσεις ήτανε άνθρωποι που έχουν οχι πολλά λεφτά αλλα πάρα πολλά λεφτά όπως ο ΄πρόεδρος της Γαλατά Σαράϊ που έχει ελληνίδα γυναίκα η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου που χωρίς να υπάρχει καμμία λογική εξήγηση κάνει ζωή πάμπλουτης αφού ζεί μόνιμα στο Νοτυμπάϊ και όταν έρχεται στην Ελλάδα έρχεται μόνο στη ΜΥΚΟΝΟ και κάνει διακοπές απόλυτης χλειδής , αλλα και άνθρωποι του αθλητισμού ΄όπως ο Ομπράντοβις που γουστάρει Ρέμο.
Πάντως το συγκεκριμένο πάρτι άφησε χιλιόμετρα μακριά το πάρτι της ΄Βίσση με την Κονσιτά που ήτανε πολύ μέτριο μπροστά σε όλο αυτό που έλαβε χώρα στο NAMMOS.
Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται να είναι η ιστορία του ΑΟΚ με το μοντέλο αυτό της λαϊκής βάσης και τις χορηγίες που Καβαλιώτικες επιχειρήσεις.
Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ με την συμπαράσταση του Ερασιτέχνη κάνουν δουλειά ΄και φτιάχνουν μια ομάδα που μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να οδηγήσει την ομάδα μας στο τέλος της χρονιάς στην Football League.
Τα διαρκείας έχουν κυκλοφορήσει απο την προηγούμενη εβδομάδα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια.
Μόνο με την συμπαράσταση του κόσμου θα μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά και να φέρουμε τον ΑΟΚ εκεί που του αξίζει.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί απο σήμερα Δευτέρα ξεκινάει το πρώτο σοβαρό κύμα καύσωνα που απο την Τετάρτη και μετά θα μας τσουρουφλίσει.
Μέχρι και 35 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία.
Να είστε καλά να περνάτε καλά και να έχετε τα μάτια σας 14.
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης