• 18 Μαΐου 2024,

Ο πλειστηριασμός απειλεί εκ νέου τη ΒΦΛ

 Ο πλειστηριασμός απειλεί εκ νέου τη ΒΦΛ

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο το περασμένο Σάββατο, νέα ανακοίνωση για πλειστηριασμό της περιουσίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Πρόκειται για τη γνωστή διαδικασία που επιχειρήθηκε να γίνει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αρχικά αναβλήθηκε για να δοθεί χρόνος ώστε η ΒΦΛ να πληρώσει το χρέος της στην τράπεζα Αττικής.

Αυτό φαίνεται πως τελικά δεν έγινε. Έτσι η τράπεζα Αττικής κινεί διαδικασία πλειστηριασμού όλων των εγκαταστάσεων της εταιρίας στη Νέα Καρβάλη.

Αυτή τη φορά ο πλειστηριασμός θα γίνει στο ειρηνοδικείο Καβάλας στις 4.00 το απόγευμα, στις 10 Οκτωβρίου του 2012.

Το πρόβλημα παραμένει υπαρκτό. Δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες στους εργαζόμενους αφού η εταιρία με την αναγγελία του πρώτου πλειστηριασμού και τη ματαίωσή του είχε υποσχεθεί ότι θα ρυθμίσει το θέμα. Το θέμα δε ρυθμίστηκε και η τράπεζα πιέζει απειλώντας με πλειστηριασμό τους εκπροσώπους της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων.

Σήμερα στο εργοστάσιο γίνεται μία ακόμη συνάντηση του σωματείου με διευθυντικά στελέχη. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς να είναι ορατό το πότε αυτές θα ολοκληρωθούν.

Το τριήμερο οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα ήταν πάλι σε αναστάτωση, επειδή παρά την υπόσχεση του Διονύση Μπεχράκη, δεν πληρώθηκαν χρήματα που η εταιρία του οφείλει.

Ειδικότερα ο Διονύσης Μπεχράκης υποσχέθηκε ότι η πληρωμή θα γινόταν την περασμένη Παρασκευή, αλλά ακόμη και την Κυριακή το πρωί τα χρήματα δεν ήταν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να εισπράξουν οι εργαζόμενοι στις 15 Σεπτέμβρη.

 

Διαβάστε επίσης