• 18 Μαΐου 2024,

Ο προϊστάμενος στην Αθήνα και για το σχολείο της Γραβούνας

 Ο προϊστάμενος στην Αθήνα και για το σχολείο της Γραβούνας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Γιώργος Κουράκος σε τακτική συνάντηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας. Σ΄ αυτό το ραντεβού θα ενημερώσει το υπουργείο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημοτικό σχολείο της Γραβούνας, στο οποίο ακόμη και χθες αρνούνται να στείλουνε τα παιδιά τους γονείς και κηδεμόνες από την Πέρνη.
Είναι γνωστό ότι γονείς και οι κηδεμόνες από την Πέρνη, θέτουν ζήτημα ακαταλληλότητας του δημοτικού σχολείου της Γραβούνας, ζητάνε αυτό να ελεγχθεί ενώ προτείνουν οι μαθητές από το σχολείο της Γραβούνας να μετακινηθούν στο δικό τους δημοτικό σχολείο στην Πέρνη και να μη γίνει το αντίστροφο.
Χθες ο Γ. Κουράκος είπε στην εφημερίδα μας, ότι το θέμα θα το θίξει πάλι σήμερα στο υπουργείο, αν και το έχει ήδη ενημερώσει.
Κατά την άποψη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να δράσει ο Δήμος Νέστου. Να ελέγξει με την τεχνική του υπηρεσία την καταλληλότητα του κτηρίου στη Γραβούνα, ένα σχολείο στο οποίο σήμερα φοιτούν 87 μαθητές από τη Γραβούνα και τα γύρω χωριά.
Ο Γ. Κουράκος είπε ακόμη στην εφημερίδα μας, ότι ενημέρωσε και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Ο Δήμος Νέστου από την πλευρά του φέρεται να απαντά ότι εφόσον υπάρχει έγγραφο καταλληλότητας του σχολείου στη Γραβούνα, από το Τεχνικό Επιμελητήριο, είναι περιττή κάθε δική του ενέργεια. Παρόλα αυτά πιέζεται από τους γονείς και κηδεμόνες της Πέρνης και δεν αποκλείεται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να κάνει νέα αυτοψία στο δημοτικό σχολείο της Γραβούνας. Οι κάτοικοι της Γραβούνας ενοχλούνται από το θέμα που ανακύπτει και υποστηρίζουν ότι το σχολείο τους λειτουργεί γιατί έχει όλες τις απαραίτητες κτηριακές προϋποθέσεις.

Η πρόσβαση των αστικών λεωφορείων
Ένα άλλο θέμα το οποίο είναι σε εκκρεμότητα και θ΄ αντιμετωπισθεί άμεσα, είναι αυτό της πρόσβασης στο δημοτικό σχολείο «Φλορέξ» των αστικών λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές από τον Άγιο Λουκά. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε φαίνεται το τεχνικό έργο που υλοποιεί με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος ο Δήμος Καβάλας για να βελτιώσει συνοικιακό δρόμο, κοντά στο δημοτικό σχολείο «Φλορέξ», ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν την είσοδο του δημοτικού σχολείου τα αστικά λεωφορεία, να αποβιβάζουν ή να επιβιβάζουν τους μαθητές, όχι σε απόσταση από το δημοτικό σχολείο, αλλά ακριβώς μπροστά από την κεντρική του είσοδο.
Εντός των ημερών το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Το έργο θα ολοκληρωθεί και τα λεωφορεία θα φτάνουν ακριβώς μπροστά στο δημοτικό σχολείο του «Φλορέξ». Σήμερα αυτό δε μπορεί να γίνει λόγω της απότομης κατηφόρας με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να αποβιβάζουν τους μαθητές ή να τους περιμένουν στο σχόλασμα, σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την είσοδο του σχολείου.
Για το λόγο αυτό υπήρξαν διαμαρτυρίες γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά, αλλά και άμεση αντίδραση από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης