• 21 Μαΐου 2024,

Ο Πρόεδρος του ΟΛΚ περίμενε αλλά δεν του τηλεφώνησαν

 Ο Πρόεδρος του ΟΛΚ περίμενε αλλά δεν του τηλεφώνησαν

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης περίμενε να προσκληθεί την Παρασκευή στο Κεντρικό Λιμάνι στην επίσκεψη που εκεί έκαναν ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλιδης κι ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Όπως λέει στην εφημερίδα μας είχε σχετική ενημέρωση, από το πρωί της Παρασκευής, αλλά τελικά δεν τον προσκάλεσε κανείς όταν στο κεντρικό λιμάνι ήταν ο κ. Παυλίδης και οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη πρόκειται για παρεξήγηση. Παρόλα αυτά σημειώνει ότι χάθηκε μία ευκαιρία να έχει συνάντηση κι ενημέρωση με τον κ. Παυλίδη στον οποίο απ΄ ότι όλα δείχνουν είχε να πει αρκετά πράγματα.

«Έχουμε άριστη συνεργασία σημειώνει παρά ταύτα ο κ. Ηλιάδης, που διαφωνεί με την περιφέρεια για τον χρόνο ολοκλήρωσης των τριών έργων του λιμανιού «Απόστολος Παύλος».

Ο κ. Παυλίδης είπε την Παρασκευή ότι τα έργα: «Επέκταση θωράκιση επήνεμου μόλου, πλωτές εξέδρες»  καταβάλλεται προσπάθεια να τελειώσουν το αργότερο το Δεκέμβρη του 2015. Κατά την άποψη του κ. Ηλιάδη, την πρόβλεψή του με λίγα λόγια, τα έργα θα τελειώσουν μέσα στο 2015, αρκετά πριν το Δεκέμβριο του 2015, Οι δηλώσεις του Χρήστου Ηλιάδη έχουν ως εξής: «Την Παρασκευή το πρωί ενημερώθηκα για την επίσκεψη του περιφερειάρχη μας στο λιμάνι της Καβάλας, συνομίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη μας, μου είπε ότι θα μου πάρει τηλέφωνο να με ενημερώσει όταν έλθει (ο κ. Παυλίδης), ωστόσο αυτό το τηλέφωνημα, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε, έτσι για νάμαι δίκαιος, δε μπορώ να πω ότι δεν προσκλήθηκα από τον ίδιο, διότι μπορεί ν΄’ ανέθεσε αυτή την πληροφορία σε κάποιον άλλον. Ωστόσο το γεγονός ήτανε ότι με την ευκαιρία αυτής της πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη καλό και σκόπιμο να κάνω και μία κουβέντα για διάφορα ζητήματα του λιμανιού με τον κ. περιφερειάρχη, για να πω ένα παράδειγμα, για τη σιδηροδρομική σύνδεση, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Να πω ότι η συνεργασία υπάρχει και είναι πολύ καλή, του Οργανισμού Λιμένα με την περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ωστόσο την Παρασκευή συνέβη ένα γεγονός το οποίο νομίζω ότι δεν πρέπει να ξαναεπαναληφθεί».

ΕΡ: Ο κ. Παυλίδης υποστηρίζει ότι έως το τέλος του χρόνου και τα τρία έργα του κεντρικού λιμανιού θα τελειώσουν. Εμείς βέβαια έχουμε την εντύπωση ότι, ειδικά οι πλωτές εξέδρες, μπορεί να τελειώσουν αρκετά νωρίτερα, πριν από το Δεκέμβριο. Εσείς τι λέτε;

ΑΠ: «Ο κ. Περιφερειάρχης βάζει ένα τελικό όριο γιατί πέρα από εκεί υπάρχουνε προβλήματα όσον αφορά στο τελείωμα των έργων. Θέλω να πιστεύω ότι και τα τρία έργα, η επέκταση, η θωράκιση αλλά και οι πλωτές, θα τελειώσουν αρκετά πιο σύντομα, πριν το τέλος του έτους. Έχω κι εγώ αυτήν την πληροφόρηση και μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αλλά και επιπλέον πληροφορίες που έχω από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας».

Διαβάστε επίσης