ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Αισθητή και στον Νομό Καβάλας έγινε χθες βράδυ σεισμική δόνηση 4,1 της κλίμακας ρίχτερ, το επίκεντρο της οποίας ήταν 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης (περιοχή Ιερισσού). Σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο. Χθες το απόγευμα στην παραλία της Τούζλας πνίγηκε 80χρονος, κάτοικος Δράμας. Γέμισε ο κόσμος το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το Σάββατο το βράδυ για την παράσταση «Αχαρνής». Αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα για το γεγονός οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απάντησε στην ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την ίδρυση στην Καβάλα Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου. Ισχυρίζεται ότι στο Υπουργείο δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα. Χωρίς τον πρόεδρο του ΟΛΚ που δεν ειδοποιήθηκε, έγινε την Παρασκευή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη στα έργα του κεντρικού λιμανιού. Ανανέωση στη ΝΔ αλλά και στη ΝΟΔΕ Καβάλας με παραμονή στη θέση του προέδρου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητά ο Μιχάλης Τσοκτένογλου. Το πρωί του Σαββάτου στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης σκοτώθηκε 55χρονος αγρότης όταν ανατράπηκε το τρακτέρ που οδηγούσε. Ήταν κάτοικος Κάρυανης. Το ΤΕΙ Καβάλας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία ιδρύει νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Συγκεκριμένα στοιχεία έχει στη διάθεση της η Π.Υ. Καβάλας για τον υπαίτιο της φωτιάς την Παρασκευή το πρωί στο Χαλκερό.

 

Το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων ΑΜ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων ακύρωσε το συνέδριο του που θα πραγματοποιούσε τον Οκτώβρη στην Καβάλα. Αλιεργάτης τραυματίστηκε ενώ βρίσκονταν σε καΐκι «ανοιχτά» της Θάσου. Συνελήφθη ο Κυβερνήτης του πλοίου. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Παιδόπολης είχε την Παρασκευή ο σύλλογος Φίλων Παιδόπολης. Παραμένει η αγωνία για τα δύο έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν τις εγκαταστάσεις της.

 

Παρουσιάζεται το βράδυ στην Παλιά Μουσική το βιβλίο με τα κείμενα του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πέτυχε το φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα που ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ στην Κεραμωτή. Με την στήριξη του γραφείου της Ιντεραμέρικαν στο νησί, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ωδείου Ανατολικής Μακεδονίας στη Θάσο.

 

Με σκορ 4-0 ο ΑΟΚ ηττήθηκε χθες σε φιλικό προπόνησης στο γήπεδο του Βώλακα από τον Πανθρακικό. Άρεσε ο νεοαποκτηθείς Δέντσας, δεν έπαιξε ο Καζάκης. Κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας. Στον Νέστο θα συνεχίσει ο Γιώργος Τσίτσης που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στον Ορφέα. Δεν συμφωνούν να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία Βυζάντιο και Καρλόπουλος. Στην ομάδα του Αίολου Αστακού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Κατσαρές.

 

Διαβάστε επίσης