Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο εκθεσιακό κέντρο

 Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο εκθεσιακό κέντρο

Ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης ήταν το απόγευμα του Σαββάτου στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης στην τελευταία εκδήλωση του 5ου φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής. Μίλησε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο κλείσιμο του φεστιβάλ. Μίλησε για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, επικεντρώθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους αποφοίτους των πανεπιστημίων και ΤΕΙ που πολλές φορές υποχρεώνονται λόγω της κρίσης να βρούνε δουλειά στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης Νίκος Γκίκας, υποδέχθηκε στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου τον Σταύρο Θεοδωράκη. Εκεί ήταν επίσης αρκετοί φίλοι και μέλη του κόμματος, κυρίως από την πόλη της Καβάλας, όπως για παράδειγμα οι δύο συντονιστές της τοπικής οργάνωσης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κινήθηκε αμέσως στο χώρο της έκθεσης όπου ενημερώθηκε για όλες τις καινοτόμες ιδέες σπουδαστών και φοιτητών, πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι περισσότερες από το ΤΕΙ Καβάλας, αλλά κι άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών. Αμέσως μετά πέρασε στο εσωτερικό της συνεδριακής αίθουσες του κτηρίου όπου παρακολούθησε ημερίδα που διοργανώνονταν με θέμα την καινοτομία.

Σε αυτήν την ημερίδα μίλησε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης και καθηγητής πανεπιστημίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους επιμένοντας σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης. Άσκησε κριτική στην  πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, είπε ότι οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό μετά από ολοκλήρωση των σπουδών τους, γιατί όπως είπε έχασαν την ελπίδα τους.

Σε ερώτηση για τις εκλογές με αφορμή την μη εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί συντεταγμένα σε εκλογές, απέρριψε δε τις αιφνιδιαστικές κινήσεις. «Θα ψηφίζαμε εάν ήμασταν στη βουλή μία καλή πρόταση για πρόεδρο της δημοκρατίας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος όπως φαίνεται προβλέπει εκλογές το Μάρτιο.

Αμέσως μετά ο Στ. Θεοδωράκης επανήλθε στην ημερίδα που πραγματοποιούνταν στο εκθεσιακό κέντρο, συμμετέχοντας στις βραβεύσεις των καλύτερων εργασιών και ιδεών. Μιλώντας για το νέο ΕΣΠΑ σε σχέση με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο Θ. Μαρκόπουλος είπε ότι η περιφέρειά μας διεκδικεί περισσότερα αποτελέσματα με λιγότερους πόρους. Τόνισε ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προετοιμάζεται να στηρίξει δράσεις καινοτομίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα φέρουν επενδύσεις, επέμενε στην ομιλία του στη συνεργασία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με το ΤΕΙ Καβάλας.

Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας και των βραβεύσεων ο κ. Θεοδωράκης έμεινε στο εκθεσιακό κέντρο όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος του που στο μεταξύ είχαν βρεθεί στο χώρο προερχόμενα κι από τη Θράκη.

Οι καβαλιώτες υποστηρικτές του κόμματος «Το Ποτάμι» έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην ίδια εκδήλωση.

Οι συνοδοί του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν συνεχώς κοντά του, κι όπως πάντα τον βιντεοσκοπούσαν και τον φωτογράφιζαν.

Σημειώνουμε ότι την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, παρακολούθησε κι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ξακουστός.

 

Διαβάστε επίσης