• 25 Απριλίου 2024,

Ο Τσάρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Σωματείου!

 Ο Τσάρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Σωματείου!

Έγινε η έκπληξη το πρωί και ο Διευθυντής του Εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, Γιάννης Τσάρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Γιώργο Τσιμενίδη. Οι δύο άντρες μίλησαν μετά από πολλές ημέρες, αφού μία μέρα πριν ο κ. Τσάρας που στο μεταξύ είχε διακόψει την επικοινωνία με το σωματείο, έδωσε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Τσάρας είπε στο Γ. Τσιμενίδη, ότι προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα, ότι χθες είχε νέο ραντεβού με τη ΔΕΠΑ κι ότι αναλυτικότερη ενημέρωση θα κάνει στο σωματείο όταν θα έρθει στην Καβάλα.

Ο κ. Γ. Τσιμενίδης κατάλαβε ότι ο κ. Τσάρας σύντομα θα επανέλθει στο γραφείο του στο εργοστάσιο των λιπασμάτων. Ως εκ τούτου το σωματείο δεν είχε παρά να τον περιμένει προκειμένου η συζήτηση να είναι αναλυτική με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η βιομηχανία δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει και συγκεκριμένα τα 10 εκατομμύρια ευρώ, στη ΔΕΠΑ. Προσπαθεί να κάνει νέα ρύθμιση του χρέους της και να μην είναι καταληκτική η ημερομηνία της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Η ΔΕΠΑ προχωρά αργά αλλά σταθερά μεν προς την ιδιωτικοποίηση κι έχει καταστήσει σαφές ότι δε μπορεί να κάνει άλλη διευκόλυνση στη ΒΦΛ.

Όλα θα κριθούν λοιπόν μόλις ο κ. Τσάρας επιστρέψει στη Νέα Καρβάλη. Τότε το σωματείο θα ενημερωθεί αναλυτικά. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, για ν΄ αποφασισθεί το τι θα γίνει. Χθες στη σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Τσάρας με τον Γ. Τσιμενίδη, ο δεύτεοος διαμαρτυρήθηκε στο διευθυντή του εργοστασίου για το ότι ούτε ο κ. Τσάρας, ούτε ο κ. Μπεχράκης, ενημερώνουν όσο και όπως πρέπει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης