Πληρώνει και νομιμοποιεί το Jumbo

 Πληρώνει και νομιμοποιεί το Jumbo

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της λειτουργίας του καταστήματος Jumbo στον Αμυγδαλεώνα. Ειδικότερα την προσεχή Δευτέρα θα έρθουν στην Καβάλα εκπρόσωποι της εταιρίας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, μηχανικοί, αλλά και δικηγόροι.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η επιχείρηση είναι έτοιμη να πληρώσει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση τα προβλεπόμενα πρόστιμα, όπως επίσης και στην πολεοδομία του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος στον Αμυγδαλεώνα.

Ναι μεν τα χρήματα είναι πολλά, αλλά η εταιρία Jumbo δε φαίνεται να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, να τα πληρώσει.

Ειδικότερα θα πληρωθεί όπως όλα δείχνουν το πρόστιμο που θα επιβληθεί από την πολεοδομία αφού μέρος του κτηρίου στον Αμυγδαλεώνα θα χαρακτηριστεί αυθαίρετο. Τα χρήματα γι΄ αυτή την τακτοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής, ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Η ίδια επιχείρηση θα πληρώσει πρόστιμο έως 5000 ευρώ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, το οποίο θα επιβληθεί από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, αφού το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί από την Τρίτη χωρίς τη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Οι εκπρόσωποι του Jumbo ενημέρωσαν ήδη και την Διεύθυνση Βιομηχανίας και τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά ότι τη Δευτέρα θα είναι στην Καβάλα για να καταθέσουν αίτηση θεραπείας, αλλά και αίτηση στην πολεοδομία για τροποποίηση της άδειας λειτουργίας.

Πληρώνοντας τα πρόστιμα θα έχουνε τη δυνατότητα να εκδώσουν νέα οικοδομική άδεια, που θα σημαίνει, να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα το οποίο δε θα διακόψει καθόλου τη λειτουργία του.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας δια του προέδρου Παναγιώτη Αρσονιάδη, είχε χθες το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Όλοι πλέον περιμένουν τους εκπροσώπους του Jumbo, που φαίνεται ότι θα πληρώσουν ότι προβλέπει ο νόμος και θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του καταστήματός τους στον Αμυγδαλεώνα.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ταξιδεύει στην Θάσο ο Παναγιώτης Αρσονιάδης σε προγραμματισμένη συνάντηση στο δημαρχείο του νησιού, με το δήμαρχο Κώστα Χ»Εμμανουήλ, αποκλειστικό θέμα της οποίας είναι η λειτουργία του σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη σε περιοχή κοντά στο Λιμένα.

 

 

Διαβάστε επίσης