Ο Τσίπρας πληρώνει την “μαγκιά των διαρροών”

 Ο Τσίπρας πληρώνει την “μαγκιά των διαρροών”

Παρά το γεγονός οι διαπραγματεύσεις επί ελληνικού εδάφους δεν οδηγήσανε σε συμφωνία και διακόπηκαν προκειμένου να συνεχιστούν στην έδρα του ΔΝΤ η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη οτι η συμφψωνία έρχεται.

Μπορεί να καθυστερεί λίγο αλλά πλησιάζει αφού μετά το ταξίδι αστραπή των Τσακαλώτου – Σταθάκη στην Ουάσιγκτον υπάρχει αισιοδοξία οτι θα υπάρξει συμφωνία και απο την πλευρά του Διεθνούς Νομσιματικού Ταμείου που συνεχίζει να βγάζει δοντάκια.

Συμφωνήσανε οι Ευρωπαίοι και δεν έχουν συμφωνήσει που δεσμευόμαστε να πάρουμε οι Αμερικάνοι που έχουν ένα λόγο παραπάνω με τις τηλεφωνικές διαρροές να μας κάνουν γυμνάσια.

Παλιές ιστορίες αυτές τις οποίες θα έλεγα οτι έχουμε συνηθίσει.

‘Ολοι αυτοί που επιθυμούν και προσδοκούν μια επανάληψη των γεγονότων τον Ιούνιο του 2015 δυστυχώς για αυτούς θα πέσουν έξω γιατί η διαπραγμάτευση θα κλείσει και η αξιολόγηση θα ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν ούτε ναυάγια , ούτε εκλογές.

Υπάρχει συμφωνία, υπάρχει αξιολόγηση και μείωση του χρέους η οποία είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί και απο ένα καινούργιο μίνι ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Ο Τσίπρας ευελπιστεί οτι με την μείωση του χρέους θα αλλάξει με την μία το κλίμα στην Ελλάδα και η μία ευχάριστη είδηση θα διαδέχεται την άλλη ενώ είναι πολύ πιθανό αν όλα πάνε καλά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία να μπεί και σε τροχιά ανάπτυξης.

Μέχρι και ο Σόϊμπλε σε μια κρίση αισιοδοξίας παραδέχτηκε οτι είναι εφικτό μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε τελειώσει οχι μόνο με την διαπραγμάτευση αλλά και την αξιολόγηση που θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να αφήσουμε πίσω μας την ελληνική κρίση.

Στην διάρκεια της ίδιας βέβαια συνέντευξης επιμένει οτι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης το χρέους κλείνοντας την όρεξη σε όλους αυτούς που ονειρευόταν κάτι τέτοιο δείχνοντας έναν άλλο δρόμο για την πολυπόθητη μείωση.

Μέσα σε όλα έχουμε και το βιβλίο που έγραψε και κυκλοφορεί ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβερνησης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Παπακωνσταντίνου με θέμα την οικονομική κρίση απο τον Οκτώβριο του 2009 έως και τα γεγονότα του 2015.

Και αναρωτιέμαι τι έχει να μας πεί ένας υπουργός οικονομικών που το 2009 μας έλεγε οτι το 2010 η Ελλάδα θα έβγαινε στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί ;

Ο άνρθωπος αν και υπουργός οικονομικών ήταν ξημερωμένος αλλού και μπορεί να πέρασε απο το υπουργείο οικονομικών αλλα δεν ακούμπησε.

Ορισμένοι πολιτικοί είναι προτιμότερο να μασάνε παρά να μιλάνε και μεταξύ αυτών είναι σίγουρα και ο Παπακωνσταντίνου.

Ανυσηχούν ορισμένοι οτι δεν πάνε καλά τα πράγματα όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οτι αν περάσει και η 22η Απριλίου χωρίς συμφωνία θα αρχίσουν να σφίγγουν οι κώλοι.

Για να προλάβει λοιπόν τα χειρότερα ο Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια νέα μινι Ευρωπαική περιδεία και θα συναντηθεί κυρίως με Ολάντ και Σουλτς προκειμένου να πιέσουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Είναι πολύ πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να ΄”πληρώνει” το μάρμαρο των διαρροών των μελών του ΔΝΤ που είδανε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες αφού η αδιαλλαξία τους είναι περίεργη και ύποπτη.

Φαίνεται οτι είναι θυμωμένοι μαζί μας και αυτό που μένει να δούμε είναι μέχρι που έχουν την διάθεση να φτάσουν αυτή την κόντρα.

Το ΔΝΤ αν θέλει μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα και για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας για άλλη μια φορά μετά την “μαγκιά” αρχίζει τα παρακάλια αφού για άλλη μια φορά διαπιστώνει οτι ο αντίπαλος είναι πιο ισχυρός.

Το γαμώτο είναι οτι η διαπίστωση αυτή είναι και και πάλι καθυστερημένη ή αν θέλετε γίνεται σε λάθος χρόνο και μας αναγκάζει να αρχίσουμε να τρέχουμε και να κυνηγάμε φαντάσματα.

Ο χρόνος πιέζει το ΔΝΤ πιέζει και η Λαγκάρντ που έχει γυρίσει το μάτι της είναι έτοιμη να στείλει τον Τσίπρα “αδιάβαστο”.

Τα επόμενα 24 ώρα και συγκεκριμένα όλα αυτά που θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ κρίσιμα.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης