• 14 Μαΐου 2024,

Ο ΦΟΚ θυμήθηκε τα παλιά…

 Ο ΦΟΚ θυμήθηκε τα παλιά…

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας, θυμήθηκε χθες γεγονότα ιδιαίτερα σημαντικά γι΄ αυτόν που συνέβησαν όλα στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας. Ήταν μία πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ολοκλήρωση και λειτουργία του ιερού ναού δίπλα στο εντευκτήριο του φυσιολατρικού ομίλου, Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Τα εγκαίνια του ιερού ναού είχαν γίνει παρουσία του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου την Πρωτομαγιά του 2003. Δύο χρόνια νωρίτερα το τότε διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΚ, με πρόεδρο τον Σταύρο Υφαντή, είχε αναλάβει να βρει χρήματα και να κατασκευάσει αυτόν τον ιερό ναό. Εκείνα τα χρόνια και συγκεκριμένα το 2001, το 2002 και το 2003, εκτός από την κατασκευή και λειτουργία του Ιερού Ναού, ο όμιλος είχε ταλαιπωρηθεί από δύο αξέχαστα περιστατικά. Με διαφορά λίγων μηνών είχαν εκδηλωθεί φωτιές με είχανε καταστρέψει το εντευκτήριο του ομίλου, αρχικά το Σεπτέμβριο του 2001, στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2002. Όλα αυτά τα θύμισε στους φίλους και τα μέλη του ΦΟΚ με την ομιλία του χθες ο πρόεδρος του Ομίλου Χαράλαμπος Χαϊνάς.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν περισσότερα από σαράντα μέλη του ομίλου, που έχουνε διαρκή συμμετοχή είκοσι και πλέον ετών.

Από αυτούς που τιμήθηκαν ξεχωρίζουμε τον πρώτο πρόεδρο του Φυσιολατρικού Ομίλου Παράσχου Κουφογιάννη, που δεν είναι πια στη ζωή, τον δεύτερο του Ομίλου Παναγιώτη Λαζίδη και τους μετέπειτα προέδρους Μιχάλη Τουραμανίδη, Σταύρο Υφαντίδη, Σοφία Παλαιολόγου.

Τιμήθηκε επίσης ο μητροπολίτης Προκόπιος, που είναι μέλος του Φυσιολατρικού Ομίλου από το 1985, αλλά κι ο Μιχάλης Συρόπουλος που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, παρά ταύτα με τη συνοδεία της κόρης του συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα του Ομίλου.

Τις προηγούμενες ημέρες και για την εκδήλωση που έγινε χθες, τα μέλη του ομίλου δούλεψαν εθελοντικά, στο εντευκτήριο καθαρίζοντας την γύρω περιοχή. Παρόλα αυτά είναι φανερό ότι χρειάζονται χρήματα για να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις έξω από το εντευκτήριο, οι οποίες φαίνεται να έχουνε ξεπεράσει τα όρια τους. Ο φυσιολατρικός όμιλος αναζητεί χρηματοδότες καθώς τα ποσά που χρειάζονται δε μπορούν να καλυφθούν από το ταμείο του.

Όσον αφορά τις εκδρομές το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά. Επίκειται εκδρομή σε ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σκύρο, ενώ προετοιμάζεται η μεγάλη καλοκαιρινή εκδρομή του φυσιολατρικού ομίλου, για την οποία θα αποφασίσουν τα μέλη του. Ή θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, ή στον Πόντο.

 

Διαβάστε επίσης