Ο Χ. Μιχαλάκης για το Kavala AirSea Show: «Δεν έπρεπε να ατονήσουν νωρίς οι προσπάθειες»

 Ο Χ. Μιχαλάκης για το Kavala AirSea Show: «Δεν έπρεπε να ατονήσουν νωρίς οι προσπάθειες»

Ως πρώην αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής Καβάλας ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης είχε τα τελευταία χρόνια και την ευθύνη της συνδιοργάνωσης του Kavala AirSea Show. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τη ματαίωση της φετινής διοργανώσεως, ο κ. Μιχαλάκης επεσήμανε:

«Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να ασκήσουμε αντιπολιτευτική κριτική στη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα. Αντιθέτως, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί η διαδικασία με θετική έκβαση. Αυτό τουλάχιστον ελπίζαμε να συμβεί, ειδικά όταν ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος είχε αρχίσει τις πρώτες επαφές το Σεπτέμβρη του 2014. Τότε που είχε συναντηθεί με τον οργανωτικό διευθυντή Παναγιώτη Γεωργιάδη κι έτσι συμπεράναμε ότι η προετοιμασία είχε δρομολογηθεί.

Μακάρι να μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία ακόμη και την τελευταία στιγμή, παρά το μέγεθος της δυσκολίας του εγχειρήματος. Συνήθως, κάθε χρόνο οι επιμέρους λεπτομέρειες παρέμεναν ρευστές έως τις τελευταίες εβδομάδες. Το ελάχιστο οικονομικό θεμέλιο ήταν εκείνο που είχε δαπανηθεί για τη διοργάνωση του 2014, ενώ φέτος το ποσό αυξήθηκε θεαματικά.

Η αίσθηση που αποκόμισα από την πληροφόρησή μου ήταν ότι φέτος δεν υπήρχε διάθεση για τη διεξαγωγή του Kavala AirSea Show εκ μέρους της αντιπεριφέρειας και του δήμου. Αναρωτιέμαι εάν ασχολήθηκε με την καβαλιώτικη διοργάνωση ο αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης. Εκτιμώ ότι επαρκής χρόνος προετοιμασίας υπήρχε ωστόσο η υπόθεση ατόνησε λόγω της καλής διάθεσης που δεν ανιχνεύθηκε. Κανονικά οι προσπάθειες θα έπρεπε να συνεχιστούν έως την τελευταία στιγμή.

Συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη πάντως και προσπάθεια επιτυχούς έκβασης εκδηλώθηκε και από τον πρώην δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Προσωπικά φοβάμαι ότι η φετινή απόφαση ματαίωσης προοιωνίζει μια γενικευμένη αντίληψη για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης και στο μέλλον. Φοβάμαι ότι αντιμετωπίζουν μονοδιάστατα τη διοργάνωση, κρίνοντας ότι δεν προσφέρει κάτι θετικό στην τοπική κοινωνία. Έστω κι αν η Καβάλα προβάλλονταν ποικιλοτρόπως εξαιτίας του Kavala AirSea Show. Δεν αποκλείεται η αδιαφορία που σημειώθηκε εκ μέρους των φορέων να κούρασε και να αποκαρδίωσε τον κ. Γεωργιάδη. Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε πιστεύω ότι δεσμεύει τους συνδιοργανωτές απομένει όμως να δούμε εάν πράγματι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα, η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι εύκολη κι απαιτεί διαρκή και μακρόχρονη προσπάθεια».

 

Διαβάστε επίσης