• 4 Μαΐου 2024,

Πάει ο παλιός ο χρόνος …

 Πάει ο παλιός ο χρόνος …

Τα φετεινά Χριστούγεννα έχουμε περάσει στην ιστορία και απο σήμερα βάζουμε πλώρη για την αλλαγή του χρόνου αλλά για άλλη μια φορά οι προσδοκίες για το νέο έτος είναι ελάχιστες ώς ανύπαρκτες αφού κυρίως το πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα έχουμε ζόρια , σφιξήματα γκρίνια , μίρλα και capital controls που βλέπω  να φεύγουν απο την ζωή μας οριστικά και αν όλα πάνε καλά εκεί προς την άνοιξη.

Το θέμα είναι οτι μέχρι το τέλος του 2015 οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν σε φόρους και υποχρεώσεις ένα σκασμό λεφτά τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν.

Για τον ΄λόγο αυτό και για πολλούς άλλους σας ευχόμαστε για αυτή την εβδομάδα καλό κουράγιο και οι συγκινήσεις που θα νιώσετε να είναι μόνο συναισθηματικές και όχι οικονομικές γιατί τα πράγματα αγαπητοί μου αναγνώστες δεν πάνε καλά.

Το κόλπο είναι έτσι στημένο ώστε όσα και να βγάζεις να μην σου φτάνουν για τις υποχρεώσεις και τα χαράτσια της δημοσινομικής προσαρμογής.

10 θα εισπράττεις και 15 θα πρέπει να πληρώσεις.

Και το γαμώτο είναι οτι αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει και μέσα στην νέα χρονιά που θα είναι άλλη μια καθαρά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Μακάρι να είναι η τελευταία ή μακάρι να είναι η τελευταία που θα χυθεί τόσο αίμα γιατί είναι αλήθεια οτι απο το Φθινόπωρο του 2015 και μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 χύνεται και θα χυθεί πολύ αίμα.

Εμείς βέβαια φύση αισιόδοξοι άνθρωποι θα κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και να εστιάσουμε στα θετικά αν και αυτά είναι ελάχιστα.

Για παράδειγμα ο καλός καιρός είναι ένα θετικό και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι σοβαρές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες έρχονται πριν τον εορτασμό των Φώτων.

Αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εκεί προς την Τετάρτη και την Πέμπτη κάτι αλαμπούρες αλλα η σοβαρή αλλαγή του καιρού αναμένεται λίγο πρίν τα Φώτα.

Πάντως σε πάρα πολλές περιοχές της χώρα απο την Τετάρτη και μετά θα πέσουν χιόνια και στα πεδινά.

Για την δική μας περιφέρεια η ΕΜΥ δίνει σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας χωρίς όμως φαινόμενα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να κερδίσει τον Μεϊμαράκη στις εσωτερικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και εν συνεχεία να κερδίσει τον Τσίπρα που ΄σύμφωνα με την δική του εκτίμηση είναι έτοιμος να καταρρεύσει και βλέπει σύντομα και βουλευτικές εκλογές.

Ο Μητσοτάκης βέβαια , και καλά κάνει , για το συμφέρον το προσωπικό του και της παράταξης του βλέπει σύντομα εκλογές αλλα για το καλό του τόπου θα πρέπει να τις αποφύγουμε αφού δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Απο την στιγμή που ο λαός επέλεξε ευρώ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ θα πρέπει να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα.

Δεν αντέχουμε να ζήσουμε άλλο ένα σκηνικό ντεμέκ πολέμου με τους δανειστές απο τους διεκδικητές της εξουσίας που αν έρθουν θα κάνουν και πάλι αυτά που θέλουν οι δανειστές.

Παλιές ιστορίες που τις έχουμε ζήσει και τις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά.

Ας τελειώσουμε με αυτό το τριετές τελευταίο ΜΗΜΟΝΙΟ και μετά αν θέλετε κάνουμε εκλογές κάθε εξάμηνο.

Κατά τα άλλα τίποτα το ιδιαίτερο το ξεχωριστό , το συγκλονιστικό και αυτό είναι καλό στις εποχές που ζούμε.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το 2016 και να το ζήσουμε και αυτό με μανία όπως και τα προηγούμενα έτη γιατί αγαπητοί μου αναγνώστες δεν έχουμε άλλη επιλογή.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης