• 17 Μαΐου 2024,

Πάντως οι Κυριακές των εκλογών είναι πάντα διαφορετικές

 Πάντως οι Κυριακές των εκλογών είναι πάντα διαφορετικές

Οι Κυριακές των εκλογών όπως και η χθεσινή ξεκινάνε απο πολύ νωρίς και τελειώνουν τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας όταν έχουν βγεί τα πρώτα αποτελέσματα.
Ειδικά στις Δημοτικές Περιφερεικές το “τράβηγμα” είναι μεγαλύτερο αφού υπάρχουν ένα σωρό συνδιασμοί.
Ειδικά φέτος στην Καβάλα για τον Δήμο είχαμε πάρα και πολλούς συνδυασμούς και ένα σωρό υποψηφίους.
Η μάχη του σταυρού έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου αλλα η μάχη για τον Δήμο έχει ακόμα δρόμο.
Μια εβδομάδα όπου θα μονομαχήσουν οι δύο φιναλίστ για τον Δήμο Καβάλας.
Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι πρωί Κυριακής και η διαδικασία της ψηφοφορίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Όλοι είναι αισιόδοξοι και θα πάνε καλά γιατί κάνανε ένα καλό προεκλογικό αγώνα αλλα μόνο δύο θα θα περάσουν στην δεύτερη Κυριακή.
Για πολλούς οι εκλογές αυτές ήτανε βουβές περισσότερο απο κάθε άλλη φορά και πολλοί πιστεύουν οτι σήμερα το πρωί θα μιλάμε για αποτελέσματα έκπληξη.
Εγώ απο την άλλη δεν νομίζω οτι θα γίνει κάτι άλλο απο αυτό που περιμένουμε.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πάντα γινότανε αυτό που περιμέναμε να γίνει αφού βλέπαμε και καταλαβαίναμε πως θα πάει το πράγμα απο την προεκλογική περίοδο.
Και φέτος νομίζω οτι τα αποτελέσματα θα είναι πάνω – κάτω αυτά που περιμένουμε.
Οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε οτι το κλίμα στις εκλογές αυτές και για τον Δήμο και για την Περιφέρεια ήτανε πολύ καλό και πολιτισμένο.
Όλοι οι υποψήφιοι που διεκδικήσανε τον Δήμο και την Περιέφειρα επιδείξανε έναν πολιτικό πολιτισμό που μας ανεβάζει την ψυχολογία μας και αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια καλύτερη Καβάλα για μια καλύτερη Περιφέρεια.
Βέβαια την άλλη εβδομάδα το κλίμα θα είναι διαφορετικό αφού εκτός απο την τελική αναμέτρηση σε Περιφέρειες και Δήμους θα ψηφίσουμε και για τις Ευρωκλογές απο το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας αφού στην ουσία οι έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν αν θέλουν να συνεχίσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ή αν θέλουν έστω και τώρα μια ανατροπή και τον Αλέξη πάνω στο άλογο.
Αυτό θα εξαρτηθεί απο τα ποσοστά που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ και την διαφορά του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ απο την Νέα Δημοκρατία.
Η ψήφος για τις Ευρωεκλογές είναι έτσι και αλλιώς μια ψήφο διαμαρτυρίας οπότε καταλαβαίνετε οτι ευνοείται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται όλα αυτά τα καλύτερα που δεν μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ η συγκυβέρνηση.
Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΄θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την διαφορά.
Πάνω απο 3 μονάδες διαφορά ο κλοιός αρχίσει να στενεύει αρκετά για τον Σαμαρά που σε συνδυασμό με ένα χαμηλό ποσοστό της ΕΛΙΑΣ δύσκολα θα αποφύγει τις Εθνικές εκλογές.
Ετσι και αλλιώς ο Αλέξης εδώ και μήνες είναι πάνω στο άλογο και έρχεται με φόρα.
Το ερώτημα είναι πότε το άλογο θα στοχεύσει ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.
Κατα τα άλλα να ξέρετε οτι ο καιρός στρώνει και πλέον θα θυμίζει απο εδώ και μετά περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη με βροχές και πολλές φορές και καταιγίδες.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα είναι ηλιόλουστος με πολύ καλές θερμοκρασίες που θα μας φέρουν κοντά στις παραλίες.
Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πολύ καλή και είναι λίγο κάτω απο τους 20 βαθμούς.
Αυτό σημαίνει οτι αν οχι αυτή την εβδομάδα την άλλη σίγουρα θα τρην κάνουμε την βουτιά.
Λοιπόν λεβέντες καλή εβδομάδα και καλή αντάμωση αύριο το πρωϊ.
Ο πρώτος γύρος Δημοτικών – Περιφεριακών εκλογών αποτελεί παρελθόν και βάζουμε πλώρη για την τελική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής αλλα και των Ευρωεκλογών.
Με τους σταυρούς θα αρχίσουμε να βγάζουμε άκρη απο την Τετάρτη και μετά.
Καλημέρα.
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης