• 20 Μαΐου 2024,

Πέρασαν Ορφέας και Αρης Ακροποτάμου, αποκλείστηκαν Βυζάντιο, Νέστος

 Πέρασαν Ορφέας και Αρης Ακροποτάμου, αποκλείστηκαν Βυζάντιο, Νέστος

Δυο ομάδες του νομού μας πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ` Εθνικής.

Στην Ελευθερούπολη ο Ορφέας κέρδισε με 3-1 στην παράταση τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Στο Σουφλί ο Ακροπόταμος πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον τοπικό Έβρο.

Στο Κοκκινόχωμα το Βυζάντιο έχασε με 1-0 από το Διγενή Λακκώματος ενώ στον Εύοσμο ο Νέστος ηττήθηκε με 2-1 από τον Αγροτικό Αστέρα.

*Κύπελλο Γ` Εθνικής: 3-1 ο Ορφέας στην παράταση τον Ηρακλή Αμπελοκήπων

Χρειάστηκαν 120 λεπτά για να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ` Εθνικής η ομάδα της Ελευθερούπολης.

Συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στον Ηρακλή Αμπελοκήπων που έδειξε καλά στοιχεία. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ορφέας είχε προβλήματα στην ανάπτυξη. Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Στην επανάληψη οι αλλαγές βοήθησαν και το συγκρότημα του Νίκου Καραμπιμπέρη είχε ένα καλό διάστημα από το 45` μέχρι το 70`. Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους που ισοφάρισαν αλλά και ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί μπροστά στην εστία του Βαρδαβούλια. Η κούραση και στις δυο ομάδες κυριάρχησε από ένα σημείο και μετά.

Στην παράταση ο Ορφέας ήταν περισσότερο ουσιαστικός αλλά και τυχερός. Από τον Ορφέας σαφώς φάνηκε η απουσία του τιμωρημένου Δουμάνη ενώ δεν έπαιξε και ο Γιαλαμής. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Ορφέας θα παίξει με τον ΠΑΟ Κοσμίου.

Το φιλμ του αγώνα

3` Ο Σάσσος αστοχεί από πλάγια θέση

45`+ Σέντρα του Γκιαούρη, κεφαλιά του Σγκούρι από πολύ κοντά, η μπάλα έξω.

57` Ωραία εκτέλεση φάουλ από το Βλάχο, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή με κεφαλιά ο Τσαπέγια το 1-1.

65` Σέντρα Γ. Ελευθεριάδη, αστοχεί από κοντά ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά.

69` Παράλληλη σέντρα του Σγκούρι, αστοχεί από κοντά με πλασέ ο Ιορδανίδης.

73` Από σέντρα του Παπαϊωάννου με ωραία κεφαλιά ο Αλεξόπουλος το 1-1.

92` Πλασέ από κοντά του Νικολίτσα, σώζει ο Βαρδαβούλιας.

107` Κόρνερ Ευθυμιάδη, αυτογκόλ του Δαδάνα το 2-1.

118` Ο Παπαδάτος κερδίζει πέναλτι από τον Σακαλή, εκτελεί ο Βλάχος για το 3-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας: Βαρδαβούλιας, Κεχαγιάς, Φιλιππίδης, Γ. Ελευθεριάδης, Κ. Ελευθεριάδης, Κωνσταντινίδης, Σάσσος 52` Ευθυμιάδης, Σταματόπουλος, Πασχαλίδης 46` Τσαπέγια, Βλάχος, Σαββατιανός 75` Παπαδάτος.

Ηρακλής Αμπελοκήπων: Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης 80` Δαδάνας, Γκιαούρης, Χατζηπαπαδόπουλος, Σακαλής, Καρατζόγλου 60` Ξανθόπουλος, Παπαϊωάννου, Αλεξόπουλος, Χάψας, Σγκούρι, Ζιρίδης 66` Νικολίτσας.

*Αγροτικός Αστέρας- Νέστος 3-1

Ο Νέστος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με τον Μαχαιρούδη αλλά και με το φάουλ του Χαριτίδη, στα πρώτα 15 λεπτά. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη πέτυχαν το 2-0 και μετά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολο για το Νέστο, που μείωσε στο 80`.

Στο 87` μάλιστα η ομάδα της Χρυσούπολης παραλίγο να ισοφαρίσει και να πάει το ματς στην παράταση.

Φάσεις και γκολ

Στο 5’ ο Μαχαιρούδης απέναντι από την εστία έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 13 φάουλ του Χαριτίδη σίρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 15 προσπάθεια του Παπαδόπουλου σε κόρνερ ο Αμουτζάκης. Στο 16 σέντρα του Χατζηλιάδη, κεφαλιά του Παπαδόπουλου άουτ. Στο 24 σουτ του Βελλίνη άουτ. Στο 30 σέντρα του Παπαδόπουλου, σουτ του Μπεκιάρη άουτ. Στο 40 σουτ του Παπαδόπουλου απέκρουσε ο Αμουτζάκης στο ριμπάουντ ο Αθανασιάδης για το 1-0.

Στο 52 σουτ του Εμμανουλίδη άουτ. Στο 58 φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα έσκασε πέρασε πάνω από τα χέρια τερματοφύλακα για το 2-0. Στο 72 σουτ του Εμμανουηλίδη λίγο άουτ. Στο 80 σέντρα του Χαριτίδη, πλασέ του Μαχαιρούδη για το 2-1. Στο 87 σέντρα του Μαχαιρούδη, ο Τζοσκούν έστειλε τη μπάλα άουτ.

**Διαιτητές: Δημ. Δραγάτης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Γ. Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Χρ. Δεμερτζής (ΕΠΣ Πέλλας)

Συνθέσεις

Αγροτικός Αστέρας

Ταταρίδης, Χατζηλιάδης, Κουκουλέκης (64 Χουνουζίδης), Καραντασιάδης, Βαφέας, Γεωργιάδης, Βελλίνης, Σαμουηλίδης, Μπεκιάρης (66 Κρυστάλλης), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (77 Παπατζίκος).

Νέστος Χρυσούπολης

Αμουτζάκης, Μπουτακίδης, Αϊβάζογλου, Μανούκος (46 Ελευθεριάδης), Παυλακάκης, Εμμανουηλίδης (76 Τσάκωνας), Δεσύλλας, Χαριτίδης, Μαχαιρούδης, Τσέκος, Πεχλιβανίδης (46 Τζοσκούν).

 

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης