• 10 Μαΐου 2024,

Συναντήσεις για εξαγωγές στην Ιαπωνία

 Συναντήσεις για εξαγωγές στην Ιαπωνία

Πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και τη Θάσο το Σάββατο, εκδήλωση παρουσίασης τοπικών προϊόντων, σε εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρίας που εξάγει ελληνικά προϊόντα στην Ιαπωνία.

Μ΄ αυτό τον τρόπο συνεχίστηκε η γνωστή πρωτοβουλία του βουλευτή Γ. Πασχαλίδη, να σταλούν ελληνικά προϊόντα και κυρίως προϊόντα του Νομού Καβάλας, στην μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής.

Στην Καβάλα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Νοστιμιά» Θανάσης Φραγκής. Το πρώτο ραντεβού έγινε το Σάββατο το πρωί στο Επιμελητήριο. Δίπλα στο Θανάση Φραγκή ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, απέναντί τους εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα όπως κρασί, κουραμπιέδες, ελιές, λάδι.

Ο Θανάσης Φραγκής ζήτησε να δοθεί έμφαση στην εμφάνιση των τοπικών προϊόντων, και στη γεύση τους. «Βάλτε το χέρι στην τσέπη. Κάντε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία», είπε στους συνομιλητές του, επαινώντας τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, που όπως είπε ο κ. Φραγκής, «αγωνίζεται για τον τόπο του».

Στόχος μας είναι να σπρώξουμε τον νομό, είπε ο κ. Φραγκής που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, άμεσα σχετικά, κάποια καβαλιώτικα προϊόντα θα εξαχθούν στην Ιαπωνία, μέσω της εταιρίας του.

Ίδια συζήτηση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θάσο. Εκεί τα προϊόντα του νησιού που προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν ήταν κυρίως το λάδι. Ο κ. Φραγκής είπε συγκρατημένα αισιόδοξος. Απ΄ όλα τα τοπικά προιόντα που παρουσιάστηκαν στις δύο εκδηλώσεις πήρε δείγματα, ώστε γρήγορα να επανέλθει και κάποια από αυτά ν΄αναλάβει να τα προωθήσει στην αγορά της Ιαπωνίας.

Όπως περιγράφεται η αγορά της Ιαπωνίας είναι διαφορετική σε σχέση με την Ευρώπη ή και την Αμερική, παρόλα αυτά έχουνε ενδιαφέρον οι Ιάπωνες κυρίως για το ελληνικό λάδι.

Στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στη Θάσο, εκτός από το Θανάση Φραγκή, παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης αλλά και ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης.

 

Διαβάστε επίσης