Παζάρι βιβλίου με κόσμο!

 Παζάρι βιβλίου με κόσμο!

Πολλοί Καβαλιώτες παρακολουθούν από κοντά το παζάρι βιβλίου που λειτουργεί από χθες σε κατάστημα στην Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για ένα μεγάλο και οργανωμένο βιβλιοπωλείο, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή έχει το επαγγελματικό σωματείο εκδοτών βιβλιοπωλών Ελλάδος.
Το παζάρι βιβλίου θα είναι στην Καβάλα για έναν περίπου μήνα.
Έρχεται στην πόλη μας πρώτη φορά. Προσφέρει φτηνά βιβλία, τα οποία κοστίζουν ακόμα και μισό ευρώ. Εκπρόσωπος του επαγγελματικού σωματείου, ο Νίκος Μπαζίνας, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Είμαστε από το επαγγελματικό σωματείο εκδοτών Ελλάδος, και για πρώτη φορά διοργανώνουμε εδώ στην Καβάλα, το παζάρι βιβλίου. Παζάρι βιβλίου σημαίνει, βιβλία 120 εκδοτών, σε πολύ – πολύ φτηνές τιμές και αυτή τη φορά στην πόλη εδώ. Οι τιμές ξεκινούνε από 50 μόλις λεπτά».
ΕΡ: Βλέπουμε ότι ο κόσμος ήρθε αμέσως, από την πρώτη ημέρα;
ΑΠ: «Ο κόσμος διαβάζει, θέλει το βιβλίο, αλλά η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να πραγματοποιήσει αγορές. Το λέμε, το ξαναλέμε, το φωνάζουμε σε υπεύθυνους, είναι έγκλημα σήμερα, παιδιά δεν διαβάζουν, απλά και μόνο γιατί οι γονείς, δεν έχουνε χρήματα για ν΄ αγοράσουν βιβλία.
Μερικές φορές το θεωρούμε αυτό απλό και λέμε α! ωραία, κάποιο παιδί δε διαβάζει ένα βιβλίο, δε χάθηκε κι ο κόσμος,… ο κόσμος χάθηκε. Τα παιδιά που σήμερα δε θα πάρουν ένα βιβλίο, δε θα ξεφυλλίσουν πράγματα, δε θα φανταστούν, δε θα ονειρευτούν, είναι οι αυριανοί ενήλικες οι οποίοι δεν θα γνωρίζουν δε θα έχουν κρίση, δε θα έχουν γνώση. Εμείς αυτό κάνουμε, προσφέρουμε τώρα σε όλο τον κόσμο, σε πολύ – πολύ φτηνές τιμές βιβλία. Όποιο κι αν είναι το εισόδημα του καθενός μπορεί να διαθέσει μερικά ευρό, για ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, όπως είναι το βιβλίο».

Διαβάστε επίσης