Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης στους 93,7 : « Να βάζω εγώ λεφτά και να διοικούν άλλοι;»

 Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης στους 93,7 : « Να βάζω εγώ λεφτά και να διοικούν άλλοι;»

Συνέντευξη μετά από αρκετό καιρό παραχώρηση ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ, Παναγιώτης Γιορμπαλίδης σε αθλητική εκπομπή στους 93, 7.

Φανερά στεναχωρημένος για την πορεία της ομάδας, έριξε ευθύνες σε όλους τους φορείς και σε αυτούς που ασχολήθηκαν με τα διοικητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την περίοδο Ψωμιάδη στη Σουπερ Λιγκ.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

 

Ερώτηση: Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον ΑΟΚ. Έχει υποβιβαστεί ενώ στο γήπεδο έχουνε μείνει ελάχιστοι φίλαθλοι.

 

Απάντηση: Δεν είναι καλά τα πράγματα για τον ΑΟΚ αλλά και για την πόλη της Καβάλας. Ας καταλάβουν κάποιοι φορείς της Καβάλας, ότι η ομάδα αντιπροσωπεύει την πόλη και είναι κάτι καλό. Να ξυπνήσουν και να βάλουν σε τάξη κάποια πράγματα.

Εγώ αυτό βλέπω. Η χρονιά έχει χαθεί από την αρχή. Φαινόταν ότι η ομάδα θα πέσει. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που έγινε αλλά και φάνηκε ότι δεν υπάρχουν λύσεις.

 

Ερώτηση: Πόσο φταίει η διοίκηση για τον υποβιβασμό;

 

Απάντηση: Ευθύνες έχουν όλοι. Οι πάντες. Με αυτούς που έχω μιλήσει, λένε ότι δεν φταίνε. Τότε ποιος φταίει; Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, κάποιοι φταίνε. Στη δικιά μου πορεία όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, έφταιγα εγώ.

Δεν κοιτούσα ούτε τους εγωισμούς, ούτε τίποτα άλλο. Κοιτούσα μόνο το καλό της ομάδας.

Τα βάλανε με τον Ψωμιάδη, τα βάλανε με τον έναν και τον άλλον. Εγώ έχω να πω ότι η προσωπική ζωή του κ. Ψωμιάδη δεν με αφορά αλλά όσο είχε τον ΑΟΚ, θέλω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια.

Είχε ο κ. Ψωμιάδης τον ΑΟΚ, μέσα στην εξάδα της Σουπερ Λιγκ. Ποιος το έκανε αυτό; Έπαιζε ο ΑΟΚ φοβερή μπάλα. Το έλεγαν οι πάντες. Κέρδισε τις μεγάλες ομάδες.

Στο μετέπειτα δεν έχω δει κάτι καλό για τον ΑΟΚ.

Το μεγάλο παράπονο το δικό μου, είναι ότι κανένας από τους φορείς της Καβάλας, δεν έδωσε την παραμικρή βοήθεια.

 

Ερώτηση: Εννοείς και πολιτικά πρόσωπα η μόνο τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα διοικητικά;

 

Απάντηση: Εννοώ τους πάντες. Οι φορείς ποτέ δεν ήταν κοντά. Μόνο όταν ερχόταν εκλογές, φαινόταν και αυτό για την πάρτη τους.

Ο ΑΟΚ δεν είναι ομάδα ούτε του Γιορμπαλίδη, ούτε του Ψωμιάδη, ούτε κανενός. Ο ΑΟΚ είναι μια ομάδα της πόλης με μεγάλη ιστορία και πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι μας.

 

Ερώτηση: Δέχθηκες κάποια πρόταση τον τελευταίο καιρό, να συμμετέχεις στα διοικητικά της ομάδας;

 

Απάντηση: Καμία. Εδώ και χρόνια. Εμένα αυτό δεν με απασχολεί. Εγώ θέλω το καλό της ομάδας. Με αφορά να γίνει κάτι καλό. Φαίνεται ότι εμείς δε θέλουμε το καλό στην πόλη μας.

Δεν απομακρύνθηκα εγώ από τον ΑΟΚ… με απομακρύνανε.

Δεν με ήθελαν στην ομάδα. Δεν ξέρω το λόγο.

Ρωτήστε αυτούς που είναι υπεύθυνοι στον ΑΟΚ. Εγώ πάντα αγαπώ τον ΑΟΚ και την Καβάλα. Θα ήθελα να ασχοληθώ και να βοηθήσω όπου μπορώ. Όχι όμως να με εκμεταλλεύονται.

Στην Καβάλα με θέλουν κάποιοι για εκμετάλλευση. Να βάλω λεφτά και τίποτα άλλο. Δεν ξέρουν να διοικούν.

Όταν διοικείς μια ομάδα, θέλεις το καλό της ομάδας και όχι να φαίνεσαι εσύ. Δεν υπάρχει εγώ, όταν διοικείς μια ομάδα.

Ο κόσμος της Καβάλας είναι πολύ δυσαρεστημένος.

Εχει φύγει από το γήπεδο και έχει δίκαιο. Ντρέπομαι να πάω στο γήπεδο. Πώς να βοηθήσει ο κόσμος ότι δεν βλέπει τίποτα;

 

Ερώτηση: Θα ήθελες να ασχοληθείς και πάλι διοικητικά με τον ΑΟΚ;

 

Απάντηση: Εγώ θέλω να ασχοληθώ με τον ΑΟΚ αλλά όχι να βάλω τα λεφτά μου και να διοικούν άλλοι.

Η ομάδα αν με άκουγαν κάποιοι θα είχε καλή πορεία. Θα είχε και παίκτες της περιοχής. Το χειρότερο απ` όλα είναι ότι κουράσανε τον κόσμο. Η ιστορία της ομάδας είναι για να παίζει στη Σουπερ Λιγκ.

 

Ρίχνω ευθύνες σε όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με την ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και στους πολιτικούς φορείς που δεν βοήθησαν τον ΑΟΚ.

 

Ερώτηση: Υπάρχει μέλλον για τον ΑΟΚ; Υπάρχει επόμενη μέρα;

 

Απάντηση: Αν εγώ ήμουν ένας επενδυτής και ήθελα να πάρω τον ΑΟΚ, τι θα έπαιρνα; Δεν έχει γήπεδο, παίκτες δεν έχει, εγκαταστάσεις δεν έχει.

Να πάρω τι;

Να κοιτάξουν να κάνουν μια υποδομή. Να παίζουν Καβαλιωτάκια, που θα φέρουν κόσμο στο γήπεδο. Να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα. Αυτό είναι βασικό. Υποδομή… μηδέν.

Στεναχωριέμαι για την ομάδα. Ηξερα το αποτέλεσμα, πριν αρχίσει η σεζόν.

Πώς να μπω μπροστά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει πέσει. Δεν υπάρχει δικαίωση. Εδώ δεν δικαιώθηκε όταν έπρεπε.

Δεν κοιτάξανε να πάρουν καλούς παίκτες.

 

Βέβαια τους δικαιολογώ γιατί όλα έγιναν ξαφνικά. Έπρεπε όμως να κάνουν μια προεργασία. Ούτε αυτό έκαναν. Δεν πήραν παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτή η ιστορική ομάδα έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά. Ντρέπομαι που το λέω.

Τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια από την αρχή, με υποδομή και νέα παιδιά. Εδώ όμως κανένας δεν στηρίζει τον άλλον. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Εγώ παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν έμπειρος, δεν κατηγόρησα κανέναν από την προηγούμενη διοίκηση, όταν ανέλαβα πρόεδρος. Κοίταξα το καλό της ομάδας. Δεν ασχολήθηκα με το τι είχε γίνει πριν.

Σιγά- σιγά με την υποδομή και παίκτες μέσα από την Καβάλα, αυτή η ομάδα να βρει το δρόμο της. Αυτή είναι η λύση.

Πρέπει να έχει ο ΑΟΚ την ηθική συμπαράσταση από όλους τους πολιτικούς της πόλης.

 

*Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

 

Ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή το πρόγραμμα της τελευταίας «στροφής» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κάμερες σε Πανθεσσαλικό, Καυτανζόγλειο, Ταύρο και Αίγιο.

 

Αναλυτικά:

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 29/3-15.00

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας (OTE TV)

Ηρακλής-Ζάκυνθος (OTE TV)

Βατανιακός-Δόξα Δράμας

Αιγινιακός-Καβάλα

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Τύρναβος

Απόλλων 1926-Εθνικός Γαζώρου

Κέρκυρα-Πιερικός

 

 

Διαβάστε επίσης