• 7 Μαΐου 2024,

Παράπονα για περιπτώσεις κλοπών – Κάμερες και φωτισμός στο δημοτικό κοιμητήριο

 Παράπονα για περιπτώσεις κλοπών – Κάμερες και φωτισμός στο δημοτικό κοιμητήριο

Παράπονα διατυπώνουν τις τελευταίες ημέρες συμπολίτες αναφορικά με περιστατικών κλοπών στο δημοτικό κοιμητήριο κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Οι νυχτερινοί δράστες κλέβουν αντικείμενα όπως καντήλια ή ακόμη και μικρού μεγέθους αγάλματα τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα πάνω στους τάφους. Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο, αφού παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Μάλιστα, το φαινόμενο δεν είναι καν καβαλιώτικο «προνόμιο» αφού ανάλογες κλοπές σημειώνονται σε πολλά δημοτικά κοιμητήρια.

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού επιχειρήθηκε να κλείνει και η κεντρική πύλη του κοιμητηρίου ώστε να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο, που έγινε αιτία παραπόνων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το κλείσιμο της πύλης αν και είχε δοθεί εντολή στο προσωπικό να εισέρχονται χωρίς πρόβλημα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επειδή το μέτρο δεν έγινε αποδεκτό από τους πολίτες η διοίκηση αναγκάστηκε να αφήνει ανοικτή την πύλη όλη την ημέρα, ενώ μετά τις 6:00 το απόγευμα όταν αποχωρεί το προσωπικό παραμένει ανοικτή μόνο η στενή πόρτα. Το συγκεκριμένο πέρασμα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει ανοικτό διότι χρησιμοποιείται από τους εργολάβους τελετών κατόπιν αδείας.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας συζήτησε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών ώστε να δρομολογηθεί η τοποθέτηση καμερών, έτσι ώστε να καταγράφονται όλες οι κινήσεις κι άρα να εξασφαλίζεται έλεγχος του χώρου. Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν θα καλύψουν σημαντικά μεγάλο μέρος του χώρου. Μαζί με τις κάμερες θα τοποθετηθούν και προβολείς με φωτοκύτταρο για την αναβάθμιση του φωτισμού. Όπως όμως μας εξήγησε η κ. Πρασσά σε κανένα κοιμητήριο του κόσμου δεν υπάρχει έντονος και μόνιμος φωτισμός.

Η διοίκηση σαφώς και καταδικάζει ενέργειες κλοπών στο κοιμητήριο που θεωρούνται όχι μόνο ντροπιαστικές αλλά αποτελούν και βεβήλωση. Το θέμα είναι βεβαίως ευαίσθητο και το πρόβλημα θα λυθεί με τη δαπάνη χρημάτων εκ μέρους του δήμου.  Το δικό της καθήκον φυσικά οφείλει να κάνει και η αστυνομία, ειδικά όταν προ 7 μηνών είχε καταγραφεί περιστατικό διάρρηξης στο παγκάρι της εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης