• 18 Μαΐου 2024,

Παράπονα της Δημάρχου προς την Περιφέρεια ΑΜΘ

 Παράπονα της Δημάρχου προς την Περιφέρεια ΑΜΘ

Τα πρώτα σοβαρά κι όπως φαίνεται δικαιολογημένα παράπονα προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της ΑΜΘ διατύπωσε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Ήταν αρκετά προσεκτική κι απέφυγε χαρακτηρισμούς προς τα πρόσωπα. Δεν έκρυψε ωστόσο την ενόχληση της με αφορμή γεγονότα και στην Καβάλα και στην Κομοτηνή. Πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τις εξελίξεις στο θέμα της Περιμετρικής και τη πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε οικονομικά αδύναμους.

Πρώτη φορά η κ. Τσανάκα έδειξε την ενόχληση της για όσα μεσολάβησαν, μίλησε αρκετά αναλυτικά δίνοντας δίκιο στον κ. Σιμιτσή που πρώτος έκανε την παρατήρηση. Η παρατήρηση του κ. Σιμιτσή αφορούσε τη σύσκεψη και τις ανακοινώσεις για τη δεύτερη φάση του έργου της Περιμετρικής χωρίς τη παρουσία εκπροσώπου του Δήμου αλλά και την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων όπου η τοπική αυτοδιοίκηση είναι απούσα.

Η κ. Δήμαρχος –προς γενική έκπληξη είναι αλήθεια- απάντησε ως εξής: «Έχετε δίκιο κύριε Σιμιτσή. Δεν κλήθηκα ως εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας να μιλήσω για τη Περιμετρική. Να δώσουμε την άποψη μας. Δηλαδή ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι. Με καλέσανε λέει τη τελευταία στιγμή μέσω του κινητού μου τηλεφώνου. Ναι αλλά εγώ είμαι άνθρωπος. Το κινητό μου εκείνη την ημέρα το ξέχασα σπίτι μου. Έχω δει και εγώ τον τελευταίο καιρό κάποιες διαφοροποιήσεις. Ελπίζω να μην είναι σοβαρές, να μην διαρκέσουν. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Περιφέρεια. Ειλικρινά οι σχέσεις μου με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι πάρα πολύ καλές και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο γίνονται αυτά που γίνονται. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, όταν παραγκωνίζεται ο Δήμος Καβάλας που έχει τις περισσότερες κοινωνικές δομές και εμπειρία. Στον οποίο έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια όλη η δομή της κοινωνικής πρόνοιας. Όταν τσακίζονται δικοί μας υπάλληλοι, όταν δυναμώνουμε τους υπαλλήλους αυτής της δομής με ότι καλύτερο έχουμε για να προλάβουν τη δουλειά στα κομπιούτερ, το θεωρώ απαράδεκτο να μας αφήνουν εκτός νυμφώνας.  Όταν μάλιστα οι αποκλειστικοί φορείς αυτού του έργου είναι οι ΟΤΑ πρώτου βαθμού. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Δήμος Καβάλας σε όλη τη Περιφέρεια έχει τις περισσότερες κοινωνικές δομές. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Αύριο το πρωί (σήμερα Παρασκευή) οι 5 δήμαρχοι των πρωτευουσών των Νομών θα πάμε να συζητήσουμε με τον Περιφερειάρχη. Η Αντιπεριφέρεια δεν έχει ΑΦΜ. Δεν έχει οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοβάμαι ότι θα παρασύρει δομές των οποίων οι οφελούμενοι εκ των υστέρων θα μείνουν χωρίς βοήθεια. Φοβάμαι ότι θα την πληρώσουν φτωχοί άνθρωποι».

Διαβάστε επίσης