• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Παραμένει η αισιοδοξία για τις πλωτές εξέδρες

 Παραμένει η αισιοδοξία για τις πλωτές εξέδρες

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης είχε την Τετάρτη μία ακόμη συνάντηση σχετικά με το εκτελούμενο έργο των πλωτών εξεδρών.

Από την ενημέρωση που είχε ο κ. Ηλιάδης, επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ότι οι πλωτές εξέδρες είναι πιθανόν να πέσουν στη θάλασσα, στο λιμάνι της Καβάλας, έως το τέλος Απριλίου του 2015, δηλαδή μετά από λίγους μήνες. Η ενημέρωση στον οργανισμό έγινε από την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, παρουσία εκπροσώπων του αναδόχου, του εργολάβου δηλαδή που ανέλαβε να προετοιμάσει τις εξέδρες και στη συνέχεια να τις ρίξει στη θάλασσα.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι τα τεχνικά ζητήματα έχουνε όλα λυθεί. Υπάρχουν μόνο διαδικαστικά προβλήματα που κι αυτά ξεπερνιούνται.

Για να πέσουν στη θάλασσα οι πλωτές εξέδρες πρέπει να προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το εκτελούμενο έργο επέκτασης και θωράκισης του προσήνεμου μόλου.

Απ΄ ότι φαίνεται λόγω του ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξαναρχίσει  κι αυτή η προϋπόθεση θα ικανοποιηθεί.

Ως εκ τούτου ο πρώτος στόχος που μπαίνει είναι: Ως τις 30 Απριλίου να έχουν πέσει στη θάλασσα μέσα στη λεκάνη του κεντρικού λιμανιού, οι πρώτες πλωτές εξέδρες, ειδικότερα μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.

Οι εξέδρες είναι ξύλινες, ενισχυμένες με αλουμίνιο και τσιμέντο. Το χρώμα τους είναι το χρώμα του τσιμέντου.

Αυτή την περίοδο κατασκευάζεται ο πλωτός κυματοθραύστης, που θα ενισχύσει τη λειτουργία των πλωτών εξεδρών, αφού αυτές είναι σχεδόν έτοιμες.

 

Διαβάστε επίσης