• 25 Απριλίου 2024,

Παρέλυσε όλη η χώρα …

 Παρέλυσε όλη η χώρα …

Χθές  Τετάρτη παρέλυσε όλη η χώρα.

Ολοι στους δρόμους για μια ακόμα παρτίδα μέτρων που για πολλούς θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα΄όσων άντεξαν απο τον πόλεμο των προηγούμενων μέτρων γιατί τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε κάθε τόσο στα μέτρα και στους δρόμους.

Πλύνε βάλε είναι η δουλειά.

Εδώ που φθάσαμε παιδιά δεν υπάρχει γυρισμός και θα πρέπει αν και είναι άδικο να υποστούμε και αυτήν την δέσμη μέτρων που θα είναι και το διαβατήριο για να πάρουμε την επόμενη δόση των 35 δις εκ των οποίων τα 6 δις θα πέσουν στην αγορά προκειμένου να ενισχύσουν την ρευστότητα.

Ο Σαμαράς λέει κάντε υπομονή να περάσουν και αυτά τα μέτρα και μετά τα μέτρα θα αρχίσουν να έρχονται οι καλύτερες μέρες που όλοι περιμένουμε.

Απο την στιγμή που θα πάρουμε τα 35 δις θα μπορούμε να σκεφθόμαστε θετικά γιατί απο αυτά τα λεφτά θα πέσουν κάποια στην αγορά μήπως και κουνηθούμε λίγο.

Το ερώτημα βέβαια πλέον είναι αυτοί που θα αντέξουν και αυτή την δέσμη μέτρων σε τι κατάσταση θα είναι μετά το πέρας της κρίσης αφού έτσι όπως την πάνε την ΄δουλειά όταν θα περάσει η κρίση θα έχει αφήσει πίσω της μια κοινωνία παρταλιασμένη που θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να βρεί τον βηματισμό της.

Δηλαδή δεν φθάνει μόνο να αντέξουμε αλλα και να είμαστε σε καλή κατάσταση όταν περάσουν όλα αυτά.

Τι να τον κάνω τον ασθενή που μετά την εγχείρηση θα είναι στην ζωή με τεχνική υποστήριξη ;

Το θέμα είναι μετά το μπουρίνι να μείνει και κάτι όρθιο στην χώρα αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι τυχερή αν βγεί στις αγορές το 2020.

Δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι όταν σκέφθεσαι οτι ο υπουργός Οικονομικών κύριος Παπακωνσταντίνου έβγαινε στον Παπαχελά το 2008 και μας έλεγε οτι το 2010 θα είμαστε και πάλι στις αγορές.

Τόσο βαθειά νυχτωμένος ήτανε ο άνθρωπος.

Απο τότε μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει σε φόρους οτι έχουμε και δεν έχουμε και οχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει αλλα δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το 2020.

Οσο αφορά τον άλλο δρόμο , αυτό της ευθείας αντιπαράθεσης με τους δανειστές μας θα μπορούσε να είναι ακολουθηθεί στην αρχή της κρίσης που όλοι ήτανε αλλού.

Τότε έπρεπε να πάμε με τσαμπουκά και να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι του Σόϊμπλε αλλα ποιός να το έκανε αυτό ;

Ο Παπανδρέου ο Γιώργος ή ο Παπακωντσαντίνου που πριν γίνει υπουργός ήτανε ζαχαροπλάστης ;

Σε αυτήν την περίπτωση θέλαμε ένα πολιτικό με κότσια για να μην σας το γράψω αλλιώς.

Επιμένω και λέω οτι το παιχνίδι για την Ελλάδα τότε χάθηκε.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου η Ελλάδα είναι σα να έχασε το πρώτο παιχνίδι μέσα στην ΄έδρα της και για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση να ζητά την νίκη μέσα στην έδρα του αντιπάλου που είναι απο πολύ δύσκολο έως απίθανο.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση , μετά την κρίση χάθηκε στον πρώτο γύρο όταν χάσαμε το παιχνίδι στην έδρα μας που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αν οι ποδοσφαριστές μας είχανε τσαγανό και εμπειρία.

Αυτή είναι η δική μου άποψη και την έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στην σελίδα αυτή.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια και θα πρέπει να πάμε παρακάτω γιατί καλές οι διαπιστώσεις αλλα δεν θα πρέπει να ζούμε με αναμνήσεις.

Με “αν” και με “θα” δεν γίνεται δουλειά λεβέντες.

Αυτά γίνανε και πάμε να δούμε τι μπορεί να γίνει απο εδώ και πέρα γιατί κάτι θα πρέπει να γίνει για να την βγάλουμε παρά τις λάθος τακτικές και αντιδράσεις του παρελθόντος.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα αλλα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα κάνουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αφού είμαστε άνθρωποι που έχουμε την διάθεση και την ψυχολογία να τα ξεπερνάμε όλα.

Δεν παραδινόμαστε με τίποτα και θα παλέψουμε για να μπορέσουμε να βγούμε απο αυτόν τον εφιάλτη.

Αν και σας καταθέτω τα ερωτηματικά μου σχετικά με την παρουσία μας και τον ρόλο μας σε ένα τέτοιο κράτος που απο τους ανθρώπους που έχουν ζήσει και έξω χαρακτηρίζεται επιει κώς μπουρδέλο.

Δηλαδή πραγματικά προβληματίστηκα όταν ένας έλληνας που ζεί χρόνια στην Γερμανία με αποκάλεσε ήρωα που έχω την υπομονή να ζώ σε ένα τέτοιο κράτος.

Δεν έχει άδικο αλλα και τι μπορεί να γίνει ;

Να σηκωθούμε και να φύγουμε ;

Το επόμενο που μας απασχολεί είναι η ΑΟΚΑΡΑ που το Σάββατο ή την Κυριακή ταξιδεύει στον Βόλο για το πρώτο παιχνίδ του πρωταθλήματος.

Να ξέρετε οτι για τον Βόλο έχουμε σε εξέλιξη και την εκδρομή της Λέσχης αλλά και του ΣΦΑΟΚ.

Αν θέλετε να πάτε με το δικό σας ΙΧ να πάρετε και παρέα γιατί έτσι όπως τα υπολογίσαμε ένα ΙΧ να φύγει απο την Καβάλα να πάει στον Βόλο και να γυρίσει θέλει καύσιμα και διόδια το λιγότερο 150 ευρώ.

Κάτι να τσιμπήσεις εκεί που θα φθάσεις και το εισητη΄ριο του αγώνα νάτο το διακοσάρι.

Για αυτό αγαπητοί αναγνώστες της στήλης αν έχετε αποφασίσει να πάτε να πάτε με το λεωφορείο.

Δεν υπάρχει λόγος να ματώσετε με το δικό σας το αυτοκίνητο.

Και με την Λέσχη και τον ΣΦΑΟΚ η τιμή είναι 15 ευρώ χωρίς το εισητήριο του αγώνα που θα είναι κανα δεκάρικο επιπλέον.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης