ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Στο ταμείο του Δήμου Καβάλας είναι από την προηγούμενη εβδομάδα το πολυσυζητημένο δάνειο του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων ευρώ. Προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά από μια διαδικασία που διήρκησε περίπου 2 χρόνια. Με αυτά τα χρήματα ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει άμεσα τους σχολικούς φύλακες που δικαιώθηκαν με προσφυγή τους στην ελληνική δικαιοσύνη και τους εργολάβους, τα έργα των οποίων είναι απλήρωτα λόγω περικοπής της ΣΑΤΑ. Υπολογίζεται ότι λόγω μισθολογικών διαφορών που αποδέχθηκε το δικαστήριο ότι κάθε σχολικός φύλακας του Δήμου Καβάλας θα εισπράξει ποσό 20.000 ευρώ. Όσο για τα έργα που είναι απλήρωτα, αφορούν την περίοδο του 2010. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας αποφάσισε χθες να ασκήσει πιέσεις κυρίως προς την Π.Ε. Καβάλας για να μην πληρώνουν εισιτήριο οι μαθητές που χρησιμοποιούν τα Αστικά λεωφορεία. Δεν αποκλείονται και μαθητικές κινητοποιήσεις. Πανηγυρική συνεδρίαση του νέου συμβουλίου του ΤΕΙ έγινε χθες το πρωί. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου Νίκος Κατωπόδης. Άμεσα το συμβούλιο θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την εκλογή του νέου πρύτανη. Φαβορί για την θέση είναι ο κ. Νάσος Μητρόπουλος.

 

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε χθες στην Καβάλα η πανελλαδική απεργία παρά το ότι η συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων ήταν περιορισμένη. Κλειστή ήταν χθες η αγορά, όχι όμως οι καφετέριες. Οι εργαζόμενοι της Καβάλας δήλωσαν έτοιμοι να επανέλθουν σε απεργία μόλις ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Συνεχίζουν σήμερα και αύριο την απεργία τους οι εφοριακοί, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα ειδικά στην Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης που αύριο πρέπει να ολοκληρώσει τη λειτουργία της. Το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο ο Σύλλογος Ανέργων Επισφαλώς Εργαζομένων προκαλεί συζήτηση μεταξύ ανέργων και εργαζόμενων. Ολοκληρώθηκε χθες η 20η Έκθεση του Επιμελητηρίου. Οι διοργανωτές απέρριψαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, αίτημα παράτασης της έκθεσης. Το Σάββατο 6 Οκτώβρη πραγματοποιούν γενική συνέλευση λογιστές φοροτεχνικοί της Καβάλας. Αύριο βράδυ εκλογική γενική συνέλευση για τους κτηνοτρόφους της Καβάλας.

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης παρουσιάζει σήμερα σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της επαρχίας Παγγαίου. Από αύριο ως την Κυριακή στην Μεγάλη Λέσχη το σκακιστικό πρωτάθλημα Καβάλας μεταξύ μαθητών δημοτικών σχολείων. Ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει το Σάββατο στους πεζόδρομους ο φιλοζωϊκός σύλλογος Αίσωπος. Στην Καβάλα θα βρίσκεται την Τετάρτη ο Νίκος Λυγερός, για να μιλήσει για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Σήμερα δίνουν συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του 17ου δημοτικού σχολείου που τον προσκάλεσαν. Αύριο και μεθαύριο εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο της Καβάλας.

 

Σήμερα ο ΑΟΚ ολοκληρώνει τις μεταγραφές του. Πιθανή η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που θα ενισχύουν κυρίως την άμυνα. Προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα ο Ντόσης. Την Τετάρτη το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο «Ανθή Καραγιάννη». Χθες το απόγευμα η Ένωση επικράτησε 62-57 του ΠΑΟΚ σε φιλική αναμέτρηση στην Καλαμίτσα. Κορυφαίος ο Κόλεμαν. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα η Ένωση παίζει το πρώτο της επίσημο ματς. Για το κύπελλο Ελλάδας υποδέχεται στην Καλαμίτσα το Ρέθυμνο.

 

Διαβάστε επίσης