Παραίτηση Κώστα Κατιώνη από τη χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» του ΣΦΓΤ

 Παραίτηση Κώστα Κατιώνη από τη χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» του ΣΦΓΤ

Από τον συμπολίτη μας μουσικό και διευθυντή της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» του Συνδέσμου φίλων Γραμμάτων και Τεχνών πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Aποφάσισα την απομάκρυνσή μου από τη χορωδία για καθαρά προσωπικούς λόγους. Οι λόγοι είναι απλοί, έχουν να κάνουν μόνο με εμένα και είναι οι παρακάτω:
Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν αντέχω πια την ένταση του όλου εγχειρήματος. Δεν έχω  την υπομονή, ούτε και τα νεύρα που χρειάζονται τέτοια μεγάλα σύνολα. Αυτό έγινε σαφές φέτος όπου στις πρόβες η συμπεριφορά μου δεν ήταν αυτή που έπρεπε ούτε για μένα ούτε και για τη χορωδία.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι η χορωδία  για να πάει  καλύτερα θέλει πιο πολύ δουλεία, ίσως περισσότερες πρόβες και καλύτερο «ξεκαθάρισμα» φωνών. Φυσικά όλα αυτά τα επέτρεψα εγώ με την ανοχή μου απ’ την αρχή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν μπορώ τώρα να τα διορθώσω. Αλλά τότε εκείνο που προείχε ήταν να στηθεί η χορωδία και κανένας δεν έχει την πολυτέλεια (σε ερασιτεχνικά σχήματα) να διώχνει εύκολα κόσμο. Το σπίτι πρώτα το χτίζεις και μετά το στολίζεις. Δεν μπορώ λοιπόν να τα διορθώσω όλα αυτά, να τα παλέψω.
Άφησα να περάσει χρόνος για να δοκιμάσω αυτή μου την απόφαση, την οποία είχα πάρει πολύ πριν από τη συναυλία. Την ανακοινώνω τώρα για μπορούν οι υπεύθυνοι να επιλέξουν με την άνεσή τους τον αντικαταστάτη μου.
Ευχαριστώ όλους τους χορωδούς έναν – έναν, δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ευχαριστώ ξεχωριστά όμως τις κυρίες Δ. Τσιμπεράκη, Β Καρποζήλου, Μπάτη Αικ., Κλωνάρη Μ. και Αν. Καζαντζίδου, για όλες τις προσπάθειες που κάναν και την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη χορωδία και ελπίζω να τις συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο. Γιατί αυτό χρειάζεται τώρα η χορωδία.
Χαρά μου θα είναι να δω το σύνολο αυτό που με τόσο κόπο, πόνο και αγωνία το χτίσαμε όλοι μαζί, να πάει καλύτερα.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία μας.
Με εκτίμηση και με μεγάλο πόνο

Κώστας Κατιώνης

Διαβάστε επίσης