• 19 Μαΐου 2024,

Παραιτήθηκε αλλά γνωστοποιήθηκε μετά τη συνέντευξη

 Παραιτήθηκε αλλά γνωστοποιήθηκε μετά τη συνέντευξη

Μ΄ έναν διαφορετικό τρόπο πληροφορηθήκαμε χθες τη παραίτηση του Βασίλη Πατέλη, από τη θέση του συντονιστή στο κόμμα «Το Ποτάμι» στην πόλη της Καβάλας. Ο Β. Πατέλης ήταν όπως φαίνεται ένας από τους δύο συντονιστές της οργάνωσης για την πόλη της Καβάλας, εξελέγη μετά από ψηφοφορία σε τοπικό επίπεδο το Σεπτέμβριο του 2014. Ήταν σ΄ αυτή τη θέση του συντονιστή μαζί με το Δημήτρη Στεργιόπουλο. Άσκησαν άριστα τα καθήκοντά τους, καθώς προώθησαν τις απόψεις του κόμματος «Το Ποτάμι», διεύρυναν το κόμμα στην τοπική κοινωνία οργανώνοντάς το από μηδενική βάση.

Χθες το πρωί ο Β. Πατέλης κλήθηκε να δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, για να σχολιάσει όπως ήταν φυσικό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Οι δηλώσεις του δημοσιεύονται σε άλλο κείμενο στην ίδια σελίδα.

Λίγα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης η εφημερίδα μας δέχτηκε πολλές παρόμοιες πληροφορίες από στελέχη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις οποίες ο Β. Πατέλης είχε παραιτηθεί. Είτε από την περασμένη Πέμπτη, είτε από την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Πατέλης δεν αρνήθηκε το ότι παραιτήθηκε, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι από την ηλεκτρονική αποστολή της παραίτησής του και μετά δεν πήρε καμιά απάντηση από την οργάνωση, ειδικότερα τη κεντρική διοίκηση, στην Αθήνα, θεώρησε σωστό να κάνει τις δηλώσεις αυτές καθώς μέχρι η παραίτησή του να γίνει δεκτή ή το αντίθετο, κρατά για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους τη θέση του συντονιστή.

Ο κ. Πατέλης στη συνέντευξή του αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς λάθος τακτική στο κόμμα τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Απέφυγε να πει το παραμικρό στη συνέντευξη που έδωσε για την παραίτησή του, η οποία όμως εκ των υστέρων εξήγησε αφορά μόνο τη θέση του συντονιστή και δεν συνεπάγεται αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Με λίγα λόγια θέλει να παραιτηθεί από συντονιστής, αλλά παραμένει στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη. Όλες οι πληροφορίες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Ηλεκτρονικά έστειλε το κείμενο της παραίτησής του την Πέμπτη ή την Παρασκευή, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, αιφνιδιάζοντας τους συναδέλφους του στο κόμμα, στους οποίους πάντως κοινοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής του που βασικά απευθύνονταν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Στο κείμενό του αναφέρεται και σε λόγους προσωπικούς. Επικαλείται δηλαδή φόρτο εργασίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στο κείμενο της παραίτησης κάνει λόγο και για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Ακόμα κι αυτής του απλού μέλους του κόμματος «Το Ποτάμι».

Ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά κι έτσι πρέπει να πιστέψουμε αυτόν κι όχι τις φήμες.

Ο Β. Πατέλης δεν είχε εκφράσει καμιά αντίρρηση και διαφωνία μέχρι την ηλεκτρονική παραίτησή που προώθησε στην Αθήνα, γνωστοποιώντας την και στην Καβάλα, για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα πριν από το δημοψήφισμα.

Εκτιμά ότι το κόμμα σωστά υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά το βρίσκει εντελώς διαφωνούντα το ότι αυτή η άποψη ταυτίστηκε σε πολλές περιπτώσεις με την άποψη που διατύπωνε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

 

Διαβάστε επίσης